Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
28. 10. 2014,
9.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hrvaška

Natisni članek

Torek, 28. 10. 2014, 9.23

8 let, 3 mesece

Hrvaški veteran se je zažgal pred ministrstvom

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hrvaški državljan se je v ponedeljek zvečer zažgal pred ministrstvom za vojne veterane v Zagrebu, kjer je potekal protest veteranov. Hudo poškodovanega moškega so prepeljali v bolnišnico.

Po neuradnih informacijah hrvaških medijev moški ni sodeloval na protestu, temveč je pred ministrstvo s taksijem prišel naknadno, na kratko pozdravil zbrane okoli ognja, se polil z bencinom in zažgal, pri tem pa naj bi zakričal: "Vse za Hrvaško! Držite se!" Po nekaterih informacijah naj bi dodal, da se je "prišel ubit zaradi vlade Zorana Milanovića".

Zdravstveno stanje 50-letnega moškega je stabilno in je zunaj smrtne nevarnosti. Policija, ki še preiskuje okoliščine dogodka, identitete moškega ni razkrila, prav tako ni potrdila, da gre za veterana hrvaške osamosvojitvene vojne. Motivi njegovega dejanja niso znani.

V incidentu naj bi bila po neuradnih podatkih ranjena še ena oseba, ki je skušala pomagati moškemu in je morala poiskati zdravniško pomoč.

Veterani hrvaške osamosvojitvene vojne pred pristojnim ministrstvom protestirajo že devet dni. Zahtevajo zamenjavo ministra za veterane Predraga Matića, njegove namestnice Vesne Nađ in pomočnika Bojana Glavaševića.

Hrvaški Večernji list piše, da so v ozadju protestov veteranov motivi po zamenjavi premierja Milanovića ter da za njimi stojita HDZ in Milan Bandić. Večernji omenja, da ni ostalo neopaženo, da so se protesti začeli skoraj istočasno z aretacijo župana Zagreba.

Ne spreglejte