SiolNET. Novice Svet
1,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški policisti silili migrante k vzklikanju navijaških sloganov #video

1,29

termometer

Hrvaško notranje ministrstvo je danes potrdilo, da so odpustili policista, proti dvema pa so sprožili disciplinski postopek, ker so skupino migrantov prisilili k vzklikanju navijaških sloganov. Videoposnetek neprimernega ravnanja policistov z migranti je bil objavljen na družbenih omrežjih.

Policisti s postaje v Cetingradu nedaleč od meje z BiH so 6. marca prisilili skupino migrantov, naj vzklikajo navijaški slogan zagrebškega nogometnega moštva Dinamo. Na posnetku je videti sedem migrantov, kako sedijo na tleh pri vozilu hrvaške policije in vzklikajo "Dinamo Zagreb".

S hrvaškega notranjega ministrstva so sporočili, da so odpustili policista, ki je snemal dogodek, proti preostalima dvema pa so sprožili disciplinski postopek zaradi neprimernega obnašanja, kar predstavlja hujšo kršitev službenih dolžnosti.

Pojasnili so, da so hrvaški policisti 6. marca neposredno ob meji z BiH opazili skupino oseb, ki je počivala, ter jih opozorili, naj se vrnejo, od koder so prišli, saj bodo z nadaljevanjem poti nezakonito vstopili na Hrvaško.

Hrvaški policisti že deležni številnih kritik

"Glede na to, da so osebe obvladale angleško, je eden od policistov skupino spodbujal k neprimerni komunikaciji, ki jo je tudi posnel z mobilnim telefonom," so dodali in zapisali, da so se migranti nato vrnili v BiH.

Hrvaška policija je bila v preteklih dveh letih deležna številnih kritik mednarodnih humanitarnih organizacij in hrvaških nevladnih organizacij zaradi domnevnega nasilja nad migranti, ki naj bi vključevalo tudi fizično nasilje ter odtujevanje vrednih predmetov in denarja. Hrvaška policija je zanikala vse tovrstne navedbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin