Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
10.08

Osveženo pred

2 dneva, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

Natisni članek

Natisni članek

dron hiša hiša Benjamin Netanjahu

Sreda, 23. 10. 2024, 10.08

2 dneva, 14 ur

Hezbolah z droni nad Netanjahujevo hišo na plaži #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,36

CNN je objavil videoposnetek, ki prikazuje škodo na hiši izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja v Cerazeji v Izraelu, potem ko jo je zadel dron. Odgovornost za napad je prevzel Hezbolah. 

Obmorski dom izraelskega voditelja Benjamina Netanjahuja je bil poškodovan v napadu z brezpilotnim letalom, odgovornost zanj pa je prevzel Hezbolah. 

Netanjahuja in njegove žene v času sobotnega napada v obalnem mestu Cezareja ni bilo doma in po navedbah izraelskih uradnikov ni bil nihče poškodovan. Incident je sicer sprožil vprašanja o tem, kako se je brezpilotno letalo izognilo izraelski zračni obrambi. 

Poškodovano je okno spalnice 

Podružnica CNN-a Kan 11 je objavila zunanjo fotografijo hiše, iz katere je razvidno, da je poškodovano okno. Kan 11 je poročal, da je poškodovano okno spalnice.

Izraelska vojska je v soboto sporočila, "da so bili identificirani trije droni, ki so prečkali Libanon in se spustili na izraelsko ozemlje. Dva sta bila prestrežena, eden pa je zadel infrastrukturo na območju Cezareje. 

Tiskovni predstavnik izraelskega premierja je potrdil napad tisti dan, vendar so izraelske oblasti šele v torek priznale, da je dron zadel Netanjahujevo hišo.

Hezbolah prevzel odgovornost in napovedal, da to še zdaleč ni konec 

Hezbolah je v torek prevzel "polno odgovornost" za napad in izdal opozorilo: "Če vas še nismo dosegli, vedite, da so med nami in vami dnevi, noči in bojišče."

V objavi na omrežju X po sobotnem napadu je Netanjahu za napad okrivil "iranske agente". Dejal je, da so "naredili veliko napako". "Irancem in njihovim partnerjem sporočam: Kdor koli škoduje državljanom države Izrael, bo plačal visoko ceno," je dodal Netanjahu.

Iran je zanikal vpletenost v napad z dronom in trdil, da je operacijo izvedel Hezbolah.

Jahja Sinvar
Novice Biden po smrti vodje Hamasa: To je dober dan za Izrael, ZDA in svet
Izrael, Iran, spopadi, vojna
Novice Odziv Izraela na iranski napad bo "smrtonosen, natančen in presenetljiv"
Emmanuel Macron
Novice Macron za ustavitev dobave orožja Izraelu, Netanjahu za odziv na iranski napad
Ne spreglejte