SiolNET. Novice Svet
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook pripravljen medijem plačati milijone za vsebino

0,50

termometer

Facebook, prisluškovanje
Foto: Reuters

Družbeno omrežje Facebook namerava vzpostaviti ločeno podstran za medijske vsebine. Delovati naj bi začela do konca leta, spletni gigant pa naj bi medijskim podjetjem na leto plačal do tri milijone dolarjev v zameno za povzetke njihovih vesti, ki bi jih objavljal na tej podstrani.

Tiskovna predstavnica Facebooka je za televizijo CNBC potrdila vzpostavitev medijske platforme v okviru Facebooka, ni pa želela podati drugih podrobnosti.

Facebook, čelada Digisvet Facebook razkril tehnologijo, ki lahko postane naslednja velika stvar

Časnik Wall Street Journal je pred tem poročal, da je Facebook medijem že ponudil do tri milijone dolarjev letno (okoli 2,7 milijona evrov) za dovoljenje, da bi na posebni podstrani objavljal naslovnice in povzetke člankov. Med drugim naj bi tehnološki gigant že pristopil do vodstva medijskih hiš Washington Post, Bloomberg in Wall Street Journal. Ali se je kdo že odločil za sodelovanje, ni znano.

Facebook spreminjal strategijo do medijev

Šef Facebooka Mark Zuckerberg je že aprila napovedal ločeno področje omrežja, ki bo posvečeno novicam. Prednost želijo dati kakovostnim in zaupanja vrednim novicam, je dejal takrat. Pri tem so pripravljeni sodelujočim medijem plačati za vsebino.

Facebook, prisluškovanje Digisvet Facebook pripravlja nove aplikacije

Facebook je v zadnjih letih večkrat spremenil svojo strategijo do medijev. Sprva je omrežje postajalo vedno bolj pomembna platforma za medije, da tako dosežejo svoje bralce, po ameriških predsedniških volitvah leta 2016 pa so začeli omrežju očitati deljenje lažnih novic. Pri družbenem omrežju so zato najavili korenite spremembe in dali več pomena na objave prijateljev in svojcev, zaradi česar so bili ob promet mediji. Sedaj pa so v prid medijem predstavili ločeno področje omrežja, ki bo namenjeno novicam.

Korporacija. Davek. Slovenija. Posel danes Koliko davka v Sloveniji plačujeta Google in Facebook? Malo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin