Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2020,
10.29

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

5

Natisni članek

eksplozija

Petek, 4. 12. 2020, 10.29

3 leta, 4 mesece

Eksplozija v središču Beograda: ena oseba umrla, dve ranjeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

5

Beograd eksplozija | Na kraju dogodka poteka intervencija. | Foto STA

Na kraju dogodka poteka intervencija.

Foto: STA

Malo pred deseto uro dopoldne je v središču srbske prestolnice v neposredni bližini srbske radiotelevizije RTS odjeknila eksplozija, v kateri je umrla ena oseba, še dve pa sta ranjeni, od tega ena huje. Do eksplozije je prišlo pri delu s plinsko jeklenko. Na kraju dogodka so policija, gasilci in reševalne službe. 

Njegošov mavzolej na Lovčenu
Novice Spopad na Balkanu

Delovna nesreča se je zgodila v času vzdrževalnih del na klimatskih napravah, ki so potekala v stavbi Radiotelevizije Srbije. Po navedbah medijev naj bi na tamkajšnjem parkirišču pred poslopjem televizijskega objekta eksplodirala jeklenka z vnetljivim plinom, ki se uporablja pri varjenju.

Poškodovani objekti in vozila

Delavci, ki so bili na kraju nesreče, so za medije povedali, da naj bi do eksplozije prišlo, ko so nekaj rezali, v tistem trenutku pa naj bi iz jeklenke iztekel plin, ki ga je vžgala iskra. 

Po navedbah očividcev naj bi eksplodirale najmanj tri jeklenke. V nesreči je umrl 65-letni delavec, 64-letni delavec je huje ranjen, 50-letni dostavljavec Radiotelevizije Srbije pa ima poškodbe glave. Oba so prepeljali na zdravljenje v tamkajšnji urgentni center. 

Območje je za promet v času, ko poteka reševalna intervencija, popolnoma zaprto. | Foto: STA , Območje je za promet v času, ko poteka reševalna intervencija, popolnoma zaprto. Foto: STA ,

V siloviti eksploziji so bili poškodovani deli okoliških objektov, popokalo je več okenskih stekel na poslopju televizije. V eksploziji je bilo poškodovanih tudi več vozil, ki so bila parkirana v neposredni bližini.

V tem predelu mesta je tudi več stanovanjskih hiš. Območje je za promet v času, ko poteka reševalna intervencija, popolnoma zaprto. Poteka ogled kraja nesreče.

Zdravko Krivokapić
Novice Črna gora izgnala srbskega veleposlanika, Srbija ji je hitro vrnila
Ne spreglejte