SiolNET. Novice Svet
5,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eden od najnevarnejših mafijcev vseh časov bo umrl v betonski luknji

5,80

termometer

Joaquin Guzman El Chapo
Mehika je sicer Guzmana ZDA izročila v zameno za obljubo, da tožilstvo zanj ne bo zahtevalo smrtne kazni. V ZDA je bil od januarja 2017 zaprt v samici, v celici brez oken, kjer je ves čas gorela luč. Po takšnem pridržanju bo nov zapor zanj "kot sprehod v parku", je novinarjem v sredo dejal Guzmanov odvetnik Jeffrey Lichtman. Guzman sam je svoje pridržanje v New Yorku označil za "čustveno, psihološko in duševno mučenje". Foto: Reuters

Nekdanjega mehiškega kralja mamil Joaquina Guzmana "El Chapa" so premestili v strogo varovani zapor v ameriški zvezni državi Kolorado, iz katerega je tako rekoč nemogoče pobegniti. Tam naj bi preživel preostanek svojih dni. 

Ameriške oblasti so potrdile, da je Guzman v zaporu z maksimalno varnostjo v Florenceu v Koloradu.

Dvainšestdesetletnega nekdanjega voditelja mamilarskega kartela Sinaloa so že februarja spoznali za krivega vodenja kriminalne združbe, ki je v ZDA tihotapila tone in tone mamil. V sredo mu je sodnik v New Yorku izrekel dosmrtno zaporno kazen.

Guzman je v letih 2001 in 2015 pobegnil iz mehiških zaporov, tokrat pa naj bi bil podoben podvig skoraj nemogoč.

Ruja Ignatova, Konstantin Ignatov Digisvet V kriminalko, ki je zajela tudi Slovenijo, se je vpletel "super odvetnik"

ADX Florence, zapor Foto: Wikimedia Commons Zapor, v katerem je Guzman, je bil zgrajen leta 1994 in je v odročni gorski regiji na zahodu Kolorada. Prostore bo Guzman tam delil s številnimi drugimi "slavnimi" zaporniki, kot so Ted Kaczynski, poznan pod nazivom unabomber, bombni napadalec iz Oklahome Terry Nichols, britanski "napadalec z bombo v čevlju" Richard Reid ter napadalec na bostonskem maratonu Džohar Carnajev, ki čaka na izvršitev smrtne kazni.

Najbolj nevarni zaporniki v omenjenem zaporu lahko svoje majhne celice iz jekla in betona zapustijo le za 90 minut na dan, pri tem imajo roke in noge vklenjene v verige.

d

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin