SiolNET. Novice Svet
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dunajsko letališče lani podrlo rekord v številu potnikov

0,03

termometer

Dunajsko letališče
V lanskem letu je z dunajskega letališča letelo 74 letalskih družb. Neposredno so njihova letala avstrijsko prestolnico povezovala z 205 destinacijami, kar je okoli 10 več kot v letu poprej.

Letališče na avstrijskem Dunaju je lani ne le podrlo rekord v številu potnikov, pač pa je na zadnji dan v letu doseglo tudi mejnik 27 milijonov. Skupno je tako v letu 2018 prek letališča Wien-Schwechat letelo 27,037 milijona ljudi.

Glede na leto 2017 je število potnikov poraslo za 10,8 odstotka. Dvomestne rasti dunajsko letališče pred tem ni beležilo več kot deset let.

Še posebej močna je bila decembrska rast, ko je število potnikov glede na zadnji mesec 2017 poraslo za 25,8 odstotka na 2,2 milijona.

Heathrow Novice Letališči Heathrow in Gatwick vlagata v zaščito pred droni

74 letalskih družb na 205 destinacij

V lanskem letu je z dunajskega letališča letelo 74 letalskih družb. Neposredno so njihova letala avstrijsko prestolnico povezovala z 205 destinacijami, kar je okoli 10 več kot v letu poprej.

Rekordne številke so v letu 2018 beležila številna evropska letališča in letalski prevozniki. K temu so pripomogle ugodne gospodarske razmere ter razmah turizma.

letališče Zagreb prevoz cirkus Avtomoto Eden največjih tovornih podvigov letališča v Zagrebu #foto

Na dunajskem letališču sicer nimajo težav s kapaciteto. V prenovo terminala, ki bo omogočila sprejem od 35 do 40 milijonov potnikov letno, so že vložili okoli pol milijarde evrov.

Adria. Novice Kaj se dogaja z Adrijinimi letali? #video Heathrow Novice Do Londona poleti 19 direktnih poletov, v Španijo niti eden Suhoj superjet 100 Digisvet Tudi belgijski prevoznik se pospešeno odpoveduje letalu, ki ga bo Adria Airways šele najela Suhoj Sukhoi Superjet 100 Posel danes Adria bi potnike prevažala z ruskimi letali, ki se pogosto kvarijo letališče Brnik terminal Avtomoto Takšno bo čez dve leti letališče na Brniku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin