Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2022,
11.45

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

4

Natisni članek

Hrvaška most

Torek, 14. 6. 2022, 11.45

1 leto, 10 mesecev

Datum odprtja pelješkega mostu ostaja neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

4

Pelješac | Podjetje Hrvatske autoceste je odprtje mostu za promet napovedalo za začetek turistične sezone, a so ga zaradi zamud pri gradnji povezovalnih cest prestavili. Po zadnjih neuradnih informacijah bo odprt v drugi polovici julija.  | Foto STA

Podjetje Hrvatske autoceste je odprtje mostu za promet napovedalo za začetek turistične sezone, a so ga zaradi zamud pri gradnji povezovalnih cest prestavili. Po zadnjih neuradnih informacijah bo odprt v drugi polovici julija.

Foto: STA

Pelješki most je uradno dobil ime - Pelješac. Kdaj ga bodo odprli za promet, še ni znano, saj še vedno niso dokončali povezovalnih cest. Po dozdajšnjih informacijah bodo avtomobili čez most lahko začeli voziti v drugi polovici julija, ko bo most odprt, pa bi lahko postal tudi nova turistična zanimivost, piše hrvaški tednik Nacional.

V zadnjem letu je bilo podanih kar nekaj predlogov za ime pelješkega mostu. Kot poroča Jutarnji.hr, je javnost predlagala imena, kot so Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo, Most domovine, Most Evrope, Most hrvaške celovitosti in podobno. 

Ime mostu je pretekli teden razkrila tabla, ki so jo postavili na začetku mostu, na njej pa je poleg imena Pelješac zapisana tudi njegova dolžina, ki znaša 2.404 metre, je danes razkril hrvaški časnik Jutarnji list. 

Podjetje Hrvatske autoceste je odprtje mostu za promet napovedalo za začetek turistične sezone, a so ga zaradi zamud pri gradnji povezovalnih cest prestavili.

Most Pelješac je delo slovenskega inženirja Marjana Pipenbaherja in kitajskega gradbenega podjetja China Road and Bridge Corporation (CRBC). Njegova gradnja se je po 1.277 dneh končala konec januarja letos.

Prvič v zgodovini bo Hrvaška povezana v enotno celoto 

Z mostom Pelješac bo Hrvaška prvič v zgodovini samostojne države povezana v enotno celoto, saj skrajni jug države ne bo več ločen od matice. Na polotoku zato zdaj ne rastejo samo cene zemljišč, ampak pričakujejo, da se bosta povečala tudi zanimanje pomorcev za skrajni jug Hrvaške in promet v marinah, piše Nacional.

To so za tednik potrdili tudi na ministrstvu za pomorstvo, promet in infrastrukturo. "Verjamemo, da bo most prispeval k izboljšanju razvoja pomorskega turizma na skrajnem jugu Hrvaške. Poleg tega, da bo pelješki most prinesel neprekinjeno prometno zvezo, pa se s svojo konstrukcijo nevsiljivo zliva s pogledom na Malostonski zaliv. Domnevamo lahko, da bo kot tak svojevrstna zanimivost na morju in vzbudil radovednost pomorcev, ki plujejo na tem območju," so za Nacional pojasnili na ministrstvu.

S tem se strinjajo tudi na ministrstvu za turizem, kjer predvidevajo, da bodo rezultati na področju turizma na skrajnem jugu Hrvaške od zdaj manj odvisni od dostopnosti letalskih povezav. "Verjamemo, da bo ta prometna povezava imela pozitiven vpliv na območje okoli samega mostu, posebno na otok Pelješac, pa tudi na celoten dubrovniški arhipelag in Konavle, ker bodo zdaj dostopni tudi turistom, ki na Hrvaško tradicionalno prihajajo z avtomobili," so sporočili.

Novice V Dalmaciji posivelo morje
Novice Gradnja mostu na Pelješac je končana #video
Novice Poglejte, kje bi vas na hrvaško morje peljal Google #video
Novice Najnovejši posnetki skoraj končanega megalomanskega projekta na Hrvaškem #video
Ne spreglejte