SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dan žalovanja v Maleziji: svojci pričakali svoje ljubljene

1

termometer

V Malezijo je prispelo letalo s posmrtnimi ostanki 20 od 43 malezijskih državljanov, ki so bili na krovu letala, ki je 17. julija strmoglavilo nad Ukrajino.

Državni vrh jih je sprejel na letališču v Kuala Lumpurju. Po celotni državi obeležujejo dan žalovanja, zastave visijo na pol droga, številni pa so oblečeni v črno.

"Moje molitve so namenjen družinam, ki pričakujejo svoje ljubljene" Krste in žare s posmrtnimi ostanki sta na letališču med drugim sprejela malezijski kralj Abdul Halim Muadzam Shah in premier Najib Razak. "Moje molitve so namenjene družinam, ki pričakujejo svoje ljubljene," je na predvečer prihoda tvitnil Najib.

V bližini sprejemne slovesnosti se je zbralo tudi več pilotov in osebja družbe Malaysia Airlines, ki so z zastavami in rožami počastili svoje umrle kolege.

Žrtev so se spomnili z minuto tišine Posmrtni ostanki, ki so jih iz Amsterdama v Kuala Lumpur pripeljali na posebnem letu, so prvi, ki so se v domovino vrnili po strmoglavljenju letala malezijske družbe sredi julija na vzhodu Ukrajine. Med njimi je enajst potnikov in devet članov posadke. Letalo z novimi posmrtnimi ostanki naj bi v državo prispelo v nedeljo.

Približno uro po pristanku so se žrtev v državi spomnili z minuto tišine. Zastave so bile izobešene na pol droga, oblasti pa so pozvale prebivalstvo, naj se odpovejo praznovanjem in iz spoštovanja do žrtev nosijo črno barvo.

V strmoglavljenju letala, ki naj bi bilo sestreljeno, je umrlo vseh 298 ljudi na krovu, med katerimi je bilo 193 Nizozemcev. Od malezijskih državljanov na letalu so jih na Nizozemskem do zdaj identificirali 30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin