Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
10.07

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

Valamar Hrvaška pocenitve podražitev sezona poletje cene kampi

Sreda, 21. 2. 2024, 10.07

2 meseca

Čudež: ponekod znižali cene pavšalov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72
Kamp. Kampiranje. Avtopkamp | Nove cene pavšalov so v povprečju nižje za od 200 do 500 evrov, ponekod pa precej več, kažejo podatki portala avtokampi.si.  | Foto Shutterstock

Nove cene pavšalov so v povprečju nižje za od 200 do 500 evrov, ponekod pa precej več, kažejo podatki portala avtokampi.si. 

Foto: Shutterstock

V februarju si mnogi že začnejo urejati namestitev za poletni dopust. Med Slovenci je zelo priljubljeno kampiranje, pa ne le dvotedensko, ampak si številni najamejo parcelo za vso sezono, za kar kampi zaračunavajo pavšalno ceno. Mediji v zadnjih tednih poročajo o vsakoletnih podražitvah, in ne le to, v kampih je čedalje težje dobiti pavšalno parcelo. In to čeprav so se v zadnjih desetih letih cene ponekod celo podvojile, zlasti tam, kjer so kampi izvedli obsežnejše prenove oziroma ponujajo dodatne programe. Za pavšalne parcele v najdražjih kampih ponekod zaračunajo celo devet tisoč evrov. So si pa ponekod premislili in prvotno postavljene cene, ne boste verjeli, celo znižali.

Tak primer je podjetje Valamar, ki ima v lasti verigo kampov in je v začetku leta za to sezono napovedal podražitve tudi za 30 odstotkov. Kot poročajo na portalu N1, so si zdaj premislili in cene pavšalov v premium kampih znižali, verjetno zaradi dogajanja na trgu.

Nove cene pavšalov so v povprečju nižje za od 200 do 500 evrov, ponekod pa precej več, kažejo podatki portala avtokampi.si. V kampu Ježevac Premium je tako cena nižja za tisoč evrov, v kampu Krk Premium za 1.180 evrov, še bolj pa so spustili ceno v FKK kampu Bunculuka, kjer je parcela po novem cenejša za 1.275 evrov.

Za primerjavo, v priljubljenem kampu Lanterna v Poreču so ceno pavšalne parcele za štiri osebe z elektriko in vodo sprva postavili med 5.150 in 5.770 evri, po novem pa bo treba zanjo odšteti od 4.925 do 5.475 evrov. Bližje morju bo seveda dražje, s prvotne najvišje cene 8.790 evrov so jo znižali na 7.320 evrov. 

Med drugimi so kampi, ki so znižali cene, FKK kamp Solaris (Poreč), Istra Premium (Funtana), Kamp Orsera (Vrsar), Kamp Brioni (Pula), Kamp Marina (Labin) in Kamp Baška (nekoč Kamp Zablače). 

VN Adria Mobil 2022
Novice Adria Mobil z rekordnimi prihodki
avtokamp Hrvaška
Novice Slovenci v hrvaških kampih ustvarili rekordno število nočitev
Camp Plana
Trendi Med najboljšimi kampi v Evropi tudi slovenski
Kampiranje na Hrvaškem
Novice Cene kampiranja na Hrvaškem poletele v nebo
Ne spreglejte