SiolNET. Novice Svet
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čez balkon vrgel štiri otroke: izvedenci ugotovili, da je bil oče s Paga prišteven

0,89

termometer

Pag
Izvedenci so ugotovili, da prištevnost nasilnega očeta med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana. Foto: Planet TV

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol zaključilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pag vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Moški je bil na psihiatričnem opazovanju, izvedenci pa so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes potrdil, da so vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora. Kot je dodal, je tožilstvo zahtevalo tudi podaljšanje pripora za nasilnega očeta zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in težkih okoliščin dogodka, ki vznemirjajo širšo javnost.

Pričakuje, da bo sodišče v Zadru v najkrajšem možnem času sklicalo sejo, na kateri bodo odločali o upravičenosti obtožnice. Lahko jo potrdijo, zavrnejo ali pa vrnejo tožilstvu, naj jo dopolni, je še povedal Berović. Če bo prišli do sojenja, bo potekalo za zaprtimi vrati.

Hrvaška policija Novice Oče na Pagu iz prvega nadstropja vrgel štiri mladoletne otroke #video

Izvedenci ugotovili, da je bil 54-letnik v času kaznivega dejanja prišteven

Berović je v četrtek napovedal obtožnico, ko je tudi izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim soprogo osumljenca, ter da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da prištevnost 54-letnika v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana, je povedal.

Pag Novice Tragedija na Pagu: oče bi se lahko skliceval na neprištevnost #video

Nasilni oče naj bi se ves čas branil z molkom. Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav.

Za poskus štirikratnega umora 54-letniku grozi tudi do 50 let zapora, je pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković. V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče je otroke vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi.

Hrvaška policija Novice Otroci, ki jih je oče vrgel iz prvega nadstropja, zapuščajo bolnišnico #video Pag Novice Tragedija na Pagu: očetu podaljšali pripor, je bil na pomirjevalih? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin