Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
30. 6. 2024,
14.40

Osveženo pred

1 dan, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Vojna v Ukrajini Ukrajina Rusija brexit Nigel Farage Vladimir Putin

Nedelja, 30. 6. 2024, 14.40

1 dan, 21 ur

Britanskega politika presenetili s fotografijo Putina #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Britanski evroskeptični politik Nigel Farage, ki je odigral eno glavnih vlog pri izstopu Velike Britanije iz Evropske unije, velja pa tudi za naklonjenega Rusiji, je bil med govorom na dogodku svoje stranke Reform UK tarča aktivistov, ki so se ponorčevali iz njegovega občudovanja ruskega predsednika Vladimirja Putina kot politika. 

Ukrajina, VIlniansk
Novice Ruski napad na jug Ukrajine terjal številne civilne žrtve: umrli tudi otroci

Nigel Farage, sicer tudi nekdanji britanski evroposlanec, je pred tednom dni za britanski medij BBC ponovil svoje trditve, da za vojno v Ukrajini krivi združeni Zahod in zvezo Nato, ki naj bi Rusijo oziroma njenega predsednika Vladimirja Putina s provokacijami pripravila do tega, da je napadel sosednjo državo.

Takrat je Farage tudi dejal, da odgovornost za invazijo Ukrajine nosi ruski predsednik. Zanj je Farage v intervjuju za BBC sicer dejal, da ga ne mara, a da ga občuduje kot politika, ker mu je uspelo "vzpostaviti nadzor pri vodenju države". Farage je sicer že leta 2014 dejal, da je Vladimir Putin državni voditelj, ki ga občuduje bolj kot vse druge. 

Podmornica, letalo
Novice ZDA ob obali Norveške s podmornico in letalom za "konec sveta" kažejo mišice Rusiji

Farage si je zaradi teh besed prislužil precej kritik. Med drugim se je odzval tudi britanski premier Rishi Sunak, ki je za medije dejal, da so Faragove trditve povsem napačne in zgolj voda na mlin Vladimirju Putinu. "Takšno prilizovanje ogroža varnost Velike Britanije," je bil jasen Sunak.

"Ljubim Nigela"

Podobnega mnenja so bili tudi britanski aktivisti iz skupine Led By Donkeys, ki so na sobotnem dogodku stranke Reform UK, ki jo vodi Nigel Farage, v prireditveni dvorani Columbine Centre v obmorskem kraju Walton-on-the-Naze med govorom politika s stropa spustili fotografijo ruskega predsednika Vladimirja Putina s pripisom "Ljubim Nigela".

Nigel Farage tu še ni opazil, da se je za njegov hrbet prikradel Vladimir Putin, so pa to opazili obiskovalci dogodka stranke Reform UK. | Foto: posnetek zaslona Nigel Farage tu še ni opazil, da se je za njegov hrbet prikradel Vladimir Putin, so pa to opazili obiskovalci dogodka stranke Reform UK. Foto: posnetek zaslona

Farage nad dogodkom ni bil navdušen, med drugim je pripomnil, da bi moral Columbine Centre odpustiti osebo, ki je to dovolila. Iz množice poslušalcev njegovega govora je bilo slišati vzklike, naj nekdo sname fotografijo Putina, kar sta dve osebi tudi poskušali storiti, a neuspešno.

Ne spreglejte