SiolNET. Novice Svet
0,08

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ključni dogodki

V živo: Britanci odločajo, naj ostanemo ali gremo

0,08

termometer

Brexit
Foto: Reuters

Po razgreti kampanji je napočil dan odločitve. V Veliki Britaniji se bodo kmalu odprla volišča, na katerih britanski volivci odločajo, ali bodo ostali v Evropski uniji ali pa bodo kot prva država zapustili evropsko povezavo.

Za referendum se je registriralo rekordnih 46,5 milijona volivcev. Javnomnenjske ankete kažejo, da bo odločitev o tem, ali naj ostanejo ali odidejo iz EU, zelo tesna. Nekateri neodločeni volivci so napovedali, da bodo odločitev sprejeli šele na volišču.

Volišča se bodo odprla ob 8. uri po slovenskem času (7. uri po britanskem), zaprla pa ob 23. uri po našem času. V Gibraltarju bodo zaradi drugega časovnega pasu glasovanje začeli in končali uro prej.

Vprašanje na glasovalnih lističih se bo glasilo: Naj Velika Britanija ostane članica Evropske unije ali naj zapusti Evropsko unijo? Uraden izid volitev naj bi bil znan ne prej kot devet ur po zaprtju volišč, torej ob 8. uri v petek.


Zaradi Britancev trepeta vsa Evropa #foto #video

Šest Slovencev iz Velike Britanije smo vprašali: Brexit ja ali ne?

Ob morebitnem brexitu je edina gotovost – negotovost. Kaj se lahko spremeni za Slovenijo in Slovence?

Kako bomo izvedeli, ali so v Združenem kraljestvu za ostanek v EU ali odhod?


[video: 58888 / ]

Live
 • Messenger
 • Messenger
Komentiraj Komentarji
 • 23:01 23.06.2016

  Volilna okrožja bodo rezultate sporočala predvidoma od pol druge ure zjutraj pa vse do jutra. Okoli pete ure zjutraj bodo britanske medijske hiše predvidoma začele s prvimi projekcijami. Uradni rezultati pa bi morali biti znani do osmih zjutraj, razen če bo šlo zelo na tesno in bo potrebno ponovno štetje.

  Kako so se odločili Britanci, boste zgodaj zjutraj lahko prebrali na Siol.net, že zdaj pa lahko preberete, kako bodo šteli glasove in objavili rezultat.

  Preveri več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin