Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2024,
21.13

Osveženo pred

2 uri, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Natisni članek

golf streljanje Donald Trump

Nedelja, 15. 9. 2024, 21.13

2 uri, 59 minut

Blizu Trumpa med igranjem golfa odjeknili streli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88
Donald Trump | Predsedniški kandidat Donald Trump je na varnem, so sporočili iz njegovega urada.  | Foto Guliverimage

Predsedniški kandidat Donald Trump je na varnem, so sporočili iz njegovega urada.

Foto: Guliverimage

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je igral golf v International Golf Clubu v West Palm Beachu, ko so nenadoma odjeknili streli. Igrišče so nemudoma zaprli. 

Sporočili so tudi, da je Donald Trump na varnem. "Predsednik Trump je na varnem po strelih v njegovi bližini. Trenutno ni nobenih dodatnih podrobnosti," je po poročanju CNN v izjavi dejal tiskovni predstavnik Trumpove kampanje Steven Cheung.

Na omrežju X se je oglasil tudi sin Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši. Povedal je, da so streljali na Trumpovo igrišče za golf v West Palm Beachu na Floridi in dodal, da so osumljenca prijeli in da so v bližini našli puško AK47.

Do streljanja je prišlo na igrišču za golf, po streljanju pa so pridržali eno osebo. Zasegli so tudi orožje, domnevno puško AK-47. Trumpa so v času, ko je odjeknilo streljanje, varovali pripadniki tajne službe.

Zaenkrat ni znano, kdo je bil strelec niti kakšen je bil motiv. Televizija CNN poroča, da je bil Trump tarča poskusa napada, osumljenec pa naj bi imel na sebi še kamero GoPro. Vendar pa CNN poroča tudi, da Trump ni bil nikoli v resni nevarnosti.

Kljub temu pa je do streljanja prišlo v času povečane zaskrbljenosti za varnost predsedniških kandidatov, le dva meseca po tem, ko je bil nekdanji predsednik med shodom v Pensilvaniji ustreljen v uho.

Harris in Biden izrazila olajšanje 

Na novico o streljanju se je že odzvala Bela hiša. Predsednik Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris, Trumpova demokratska tekmica na novembrskih volitvah, sta izrazila olajšanje, da je Trump na varnem.

Trump je kmalu po incidentu svojim podpornikom poslal elektronsko sporočilo, v katerem je zatrdil, da ga nič ne bo ustavilo. "V moji bližini je bilo slišati streljanje, a preden se govorice izmuznejo izpod nadzora, sem želel, da najprej slišite naslednje: sem na varnem in zdrav! Nič me ne bo upočasnilo. NIKOLI se ne bom predal," je sporočil Trump.

Laura Loomer
Novice Nova usodna ženska v Trumpovem življenju?
soočenje Trump in Harris
Novice Donald Trump zavrnil možnost drugega televizijskega soočenja s Kamalo Harris
soočenje, Harris, Trump
Novice Kamala Harris po ocenah medijev v soočenju boljša od Donalda Trumpa
Ne spreglejte