SiolNET. Novice Svet
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Belgijci ob pomoči Europola napadli strežnike Islamske države

0,24

termometer

Irak, islamska država | V okviru operacije proti skrajnežem je preiskovalcem uspelo zapreti več strani, kjer so širili propagando Islamske države. | Foto: Reuters
V okviru operacije proti skrajnežem je preiskovalcem uspelo zapreti več strani, kjer so širili propagando Islamske države. Foto: Reuters

Belgijski preiskovalci so ob podpori Europola izvedli kibernetske napade na strežnike tiskovne agencije skrajnežev Islamske države (IS). Napad na strežnike Amaka konec prejšnjega tedna je bil uspešen, je danes dejal predstavnik belgijskega tožilstva Eric van der Sypt.

V okviru operacije je uspelo preiskovalcem zapreti več strani, kjer so širili propagando IS, je dodal Eric van der Sypt. Podoben napad so preiskovalci izvedli že lani, a so se po tistem na spletu spet pojavile propagandne strani IS. Tako tudi tokrat niso naivni in ne pričakujejo, da so jih za vedno utišali.

Islamska država Novice Pentagon: Islamska država utrjuje svoj položaj #video

IS je nekoč nadzorovala večje območje v Iraku in Siriji, kjer pa so skrajneže porazili. Na območju je sicer še vedno med 14 tisoč in 18 tisoč pripadnikov IS, med njimi tri tisoč tujcev. Konec oktobra so ameriške sile odkrile vodjo IS Abuja Bakra Al Bagdadija, ki se je nato razstrelil.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin