SiolNET. Novice Svet
1,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrijci v tovornem vlaku iz Slovenije odkrili 11 migrantov

1,86

termometer

SŽ, Slovenske železnice, vlak
Fotografija je simbolična. Foto: Slovenske železnice

Na železniški postaji Brnca na avstrijskem Koroškem so v tovornem vlaku iz Slovenije v petek popoldan odkrili 11 migrantov, med njimi pet otrok. Na avstrijsko Koroško so nezakonito pripotovali v vagonu vlaka, je v noči na danes potrdila policija avstrijske Koroške.

Ko se je tovorni vlak ustavil na železniški postaji v Brnci, je delavec avstrijskih železnic iz enega od vagonov zaslišal glasove in otroški jok ter nemudoma obvestil policijo. V vagonu, ki je bil natovorjen z električnim materialom, so policisti nato odkrili 11 migrantov, med njimi družine z otroki.

Migrante, ki so v vagonu preživeli skoraj 40 ur, je v petek zvečer oskrbel tamkajšnji Rdeči križ. Njihovo zdravstveno stanje je dobro. Avstrijska policija jih je nato odpeljala v zbirni center v kraju Osoje, kjer bodo pristojni organi prevzeli azilni postopek.

Prišli z vlakom iz Srbije

Vsi migranti so iz Irana. Tri ženske in trije moški so stari od 17 do 39 let, otroci od štiri do 12 let.

Med pogovorom z avstrijskimi uradniki so povedali, da jih je v noči na četrtek nek tihotapec ljudi iz zbirnega centra za begunce v vojvodinskem Šidu odpeljal na tamkajšnjo železniško postajo in jih namestil v vagon tovornega vlaka, iz katerega so predhodno odstranili več hladilnikov.

Predvideno je bilo, da naj bi z vlakom pripotovali v Nemčijo. Za vsakega posameznika, tudi otroke, so tihotapcu plačali po tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin