SiolNET. Novice Svet
1,86

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Avstrijci v tovornem vlaku iz Slovenije odkrili 11 migrantov

1,86

termometer

SŽ, Slovenske železnice, vlak
Fotografija je simbolična. Foto: Slovenske železnice

Na železniški postaji Brnca na avstrijskem Koroškem so v tovornem vlaku iz Slovenije v petek popoldan odkrili 11 migrantov, med njimi pet otrok. Na avstrijsko Koroško so nezakonito pripotovali v vagonu vlaka, je v noči na danes potrdila policija avstrijske Koroške.

Ko se je tovorni vlak ustavil na železniški postaji v Brnci, je delavec avstrijskih železnic iz enega od vagonov zaslišal glasove in otroški jok ter nemudoma obvestil policijo. V vagonu, ki je bil natovorjen z električnim materialom, so policisti nato odkrili 11 migrantov, med njimi družine z otroki.

Migrante, ki so v vagonu preživeli skoraj 40 ur, je v petek zvečer oskrbel tamkajšnji Rdeči križ. Njihovo zdravstveno stanje je dobro. Avstrijska policija jih je nato odpeljala v zbirni center v kraju Osoje, kjer bodo pristojni organi prevzeli azilni postopek.

Prišli z vlakom iz Srbije

Vsi migranti so iz Irana. Tri ženske in trije moški so stari od 17 do 39 let, otroci od štiri do 12 let.

Med pogovorom z avstrijskimi uradniki so povedali, da jih je v noči na četrtek nek tihotapec ljudi iz zbirnega centra za begunce v vojvodinskem Šidu odpeljal na tamkajšnjo železniško postajo in jih namestil v vagon tovornega vlaka, iz katerega so predhodno odstranili več hladilnikov.

Predvideno je bilo, da naj bi z vlakom pripotovali v Nemčijo. Za vsakega posameznika, tudi otroke, so tihotapcu plačali po tisoč evrov.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Wolf / 06.07.2019. ob 16:02 +10 - 2

  Ameriške grožnje Iranu in se je začela nova invazija muslimanov. Iranci, ker je zgleda Sirijcev zmanjkalo. In potem še ti naši klovni o varni meji. Pa, halo!? Nabutajte že vojsko na mejo, razglasite izredno stanje (lahko tudi vojno) pokličite na pomoč Frontex, zaradi mene lahko tudi štajersko vardo, kogarkoli.... samo.... ZAPRITE ŽE ENKRAT TO MEJO!

  +10 - 2
 • Luksy82 / 06.07.2019. ob 19:42 +5 - 1

  Od kod jim toliko denarja??????

  +5 - 1
 • slov1ec / 06.07.2019. ob 18:00 +6 - 2

  Naslednji korak : (Z)MEŠANE A+SLO patrulje. In kmalu bodo vsi " levičarsko dobrodošli migranti ostali v našem žepu ! " Potem bodo pa vsi ( čeprav nekateri skrivaj ) zavidali Orbanu !

  +6 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin