SiolNET. Novice Svet
3,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrija na meje pošilja dodatne vojake

3,93

termometer

Avstrija policija avstrijska policija
Foto: Reuters

Avstrija bo okrepila nadzor svoje meje, saj v državo znova vstopa več migrantov, sta danes sporočila notranji minister Karl Nehammer in ministrica za obrambo Klaudia Tanner. Na mejo naj bi sprva poslali približno 400 dodatnih vojakov, razpoložljivih pa naj bi bilo do 2000 vojakov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po navedbah na spletni strani časnika Der Standard bodo vojake napotili na meje z Madžarsko, Slovenijo in Slovaško.

"Cilj je nadzor migracijskih gibanj," je na današnji novinarski konferenci dejala Tannerjeva. Kot je pojasnil Nehammer, opažajo, da se število prijetih oseb na avstrijski meji znova povečuje, posebej na meji z Madžarsko.

"Razmere so resne"

"Od Evropske komisije, ki razpravlja o vprašanjih razdeljevanja beguncev, ne dobimo nobene podpore. V Avstriji imamo eno največjih afganistanskih skupnosti v Evropi, pot migrantov pa gre skozi deset varnih držav. Avstrija in Nemčija sami ne zmoreta reševati afganistanskega problema za celotno Evropsko unijo," je dejal Nehammer.

Letos so aretirali že približno 200 tihotapcev migrantov. "Razmere so resne. Evropski azilni sistem je spodletel," je še dejal avstrijski minister.

Prvi bataljon vojakov na Gradiščansko

Danes so tako odredili, da na mejo napotijo pripadnike bataljona iz Celovca. Jägerjev bataljon 25 je na poti na Gradiščansko, kjer načrtujejo vzpostavitev situacijskega centra, v katerem bi se lahko usklajevale oborožene sile in policija, navaja APA.

Natančne potrebe po vojakih na mejah s Slovaško, Slovenijo in še posebej z Madžarsko v državi nenehno ocenjujejo, je zatrdila ministrica za obrambo. "Kako velike bodo dejanske potrebe, bomo določili v sodelovanju z gradiščanskim državnim policijskim direktoratom," je dodal avstrijski notranji minister.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin