SiolNET. Novice Svet
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstralski taksisti v skupinsko tožbo Uberja

0,74

termometer

uber
Ukrepe napovedujejo tudi Uberjevi vozniki v ZDA. Foto: Reuters

Ameriška platforma za posredovanje prevozov Uber, ki deluje v številnih svetovnih mestih, se bo morala na poti k uvrstitvi svojih delnic na borzo soočiti s skupinsko tožbo več tisoč avstralskih taksistov. Ti Uberju v eni največjih skupinskih tožb v zgodovini Avstralije očitajo nepošteno konkurenco. Ukrepe napovedujejo tudi Uberjevi vozniki v ZDA.

Uber, Grčija Avtomoto Uber v nakup konkurenta Careem

Uber je po mnenju tožečih avstralskih taksistov z načrtnim delovanjem preko meja zakona dosegel nepošteno konkurenčno prednost in taksistom "uničuje življenja".

Taksisti želijo od Uberja po sodni poti izterjati dohodek, ki so ga izgubili zaradi njegovega delovanja brez ustreznih licenc za voznike in vozila.

Protest so napovedali tudi številni Uberjevi vozniki v ZDA. V sredo opoldne po lokalnih časih nameravajo za 12 ur izklopiti aplikacijo, prek katere uporabniki naročajo prevoze, vozniki pa jih nudijo, in na ta način protestirati proti slabim delovnim razmeram in nizkim plačam.

Volvo Uber Novice Uberjevi vozniki v Veliki Britaniji stavkajo

Uber se s konflikti sooča že od vsega začetka

Uber se praktično že od samega začetka sooča s številnimi konflikti z oblastmi in vozniki taksijev. Soustanovitelj in prvi mož družbe Travis Kalanick je moral po vrsti afer odstopiti, njegov naslednik Dara Khosrowshahi pa je v družbo prinesel stabilnost in poskuša dati Uberju prijaznejšo podobo.

Uber Novice Rekordna kazen za Uber zaradi zatajitve vdora hekerjev

Družba je napovedala tudi vstop na borzo. Točen datum uvrstitve Uberjevih delnic na borzo in znesek, ki ga želi družba zbrati s tem, še nista znana. Po podatkih finančne agencije Bloomberg želi podjetje s prvo javno ponudbo delnic zbrati okoli deset milijard dolarjev.

Uber se ukvarja tudi z dostavo hrane, posredovanjem pri najemu tovornih vozil in izposojo električnih koles. Vodstvo načrtuje, da bi v svojo aplikacijo združili vse razpoložljive oblike mobilnosti. Skupaj ima Uber pri vseh svojih storitvah več kot 91 milijonov aktivnih uporabnikov.

Uber v New Yorku Novice Nov udarec za Uber, tokrat v New Yorku Uber Posel danes Uber bo v Berlinu poskusil znova pipistrel uber Posel danes Pipistrel je predstavil koncept zračnih plovil za Uber

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin