SiolNET. Novice Svet
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Argentina dosegla napredek v pogovorih z IMF

0,00

termometer

dolarji
Foto: Reuters

Argentina je dosegla napredek v pogovorih z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) glede njihove želje po pospešenem izplačilu 50 milijard dolarjev že odobrenega posojila. Argentinski finančni minister Nicolas Dujovne se je sestal z generalno direktorico IMF Christino Lagarde, ki je ocenila, da je prišlo do napredka, vendar dogovor še ni sklenjen.

Generalna direktorica IMF je po srečanju dejala, da je z argentinskim finančnim ministrom govorila o tem, kako lahko sklad pomaga Argentini, ki je na pragu nove finančne krize v zaostrenem gospodarskem okolju, poročajo tuje tiskovne agencije. Po njenih besedah želijo doseči hiter dogovor, ki ga bodo posredovali v potrditev izvršnemu odboru IMF.

Google Maps Digisvet Kaj skriva modra pika, ki jo ima na telefonu večina Slovencev

Podporo Argentini izrazil tudi Trump

Pogovori med predstavniki Argentine in finančnega sklada se bodo nadaljevali danes, Dujovne pa je v izjavi novinarjem dejal, da je prezgodaj za informacije o morebitnih podrobnostih dogovora.

Podporo Argentini je izrazil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je prepričan, da bo argentinski predsednik Mauricio Marci, ki je napovedal številne varčevalne ukrepe, prebrodil izzive, ki stojijo pred Argentino.

Prvih 15 milijard dolarjev je Argenitna že prejela

IMF je Argentini 50 milijard dolarjev posojila odobril junija. Prvih 15 milijard dolarjev je Argentina že prejela, sedaj pa želi hitreje prejeti še preostanek. Argentinski peso je sicer od začetka leta v primerjavi z ameriškim dolarjem izgubil polovico vrednosti, tamkajšnja vlada pa ne zmore obvladati inflacije.

Boštjan Jazbec Posel danes Zaupno poročilo: zakaj Jazbec v treh letih ni izrekel kazni za pranje denarja v NKBM #video nike Sportal "Kontroverzna" fotografija, zaradi katere nekateri sežigajo športno opremo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin