SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

30 milijonov dolarjev in nova identiteta za informacije o sestrelitvi malezijskega letala

4

termometer

Kdo je zrušil malezijsko letalo nad Ukrajino, kdo je izdal ukaz, kdo je bil neposredno vpleten? To je le nekaj vprašanj, na katera iščejo odgovore in zanje ponujajo visoke nagrade.

Tri mesece je minilo, odkar je bilo nad Ukrajino sestreljeno malezijsko letalo s 298 ljudmi na krovu, a preiskovalci niso niti korak bližje razkritju storilcev.

Nagrada za žvižgača Da bi vendarle prišli na sled tistim, ki so odgovorni za tragedijo, se je nemško podjetje za preiskovanje goljufij Wifka odločilo, da bo tistemu, ki bo razkril informacije o incidentu in priskrbel dokaze, izročil kar 30 milijonov dolarjev oziroma 23 milijonov evrov, priskrbel pa mu bo tudi novo identiteto. Denar so že zagotovili anonimni donatorji, ki upajo, da bo denar spodbudil tiste, ki vedo resnico, da spregovorijo.

Po tragični nesreči oziroma umoru 298 potnikov na letu iz Amsterdama v Kuala Lumpur so se številni politični akterji zavezali, da bodo iz spoštovanja do žrtev, njihovih svojcev, pa tudi do javnosti zadevo raziskali in prišli do odgovorov, kaj se je tistega usodnega dne zgodilo.

V stik s podjetjem prek odvetnika Nagrada za informacije in dokaze je torej vredna dobrih 23 milijonov evrov, denar pa že čaka na morebitnega žvižgača na računu v Švici. Tam bo denar tudi izplačan, ali na katerem drugem nevtralnem kraju, ki si ga bo izbral tisti, ki bo posredoval informacije, so zapisali na strani podjetja.

Tistemu, ki se bo odločil, da stopi naprej in pove resnico, bodo zagotovili maksimalno varnost, svetujejo pa, da podjetje kontaktira prek odvetnika. Vzpostavili bodo tudi varen način komuniciranja za vsak posamezen primer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin