Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2014,
10.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ZZZS Vzajemna

Torek, 4. 11. 2014, 10.01

6 let, 7 mesecev

ZZZS zaradi goljufanja ovadil Vzajemno in Finmart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Domnevna laž in goljufija pri sklepanju zavarovalnih pogodb zavarovalnice Vzajemna za diagnozo rak bosta morda pristali na sodišču.

V začetku oktobra je Delo poročalo o nenavadnem sklepanju zavarovalnih pogodb za diagnozo rak. Predstavili so izkušnje več zavarovancev Vzajemne, ki so jih zavarovalni agenti klicali po telefonu in hoteli skleniti z njimi zavarovanje, češ da so se zdravstvene pravice skrčile in da bo treba po novem ob diagnozi rak zdravljenje v bolnišnici in zdravila drago doplačevati.

To je bila laž, saj v Sloveniji zdravljenje raka po zakonu plača obvezno zdravstveno zavarovanje, torej Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), v Delu piše Milena Zupanič.

Oškodovanci pripravljeni pričati na sodišču Zavarovanci so se zaradi tovrstnih ponudb obrnili tudi na enoti ZZZS v Celju in Ljubljani. O tem, kaj se jim je zgodilo, so nekateri izmed njih pripravljeni pričati na sodišču. ZZZS je v njihovem imenu vložil kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije, poslovne goljufije in preslepitve kupcev zaradi zavajajočega oglaševanja na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani in na okrožno državno tožilstvo v Celju zoper dve pravni osebi in neznane storilce.

Čeprav ZZZS ni razkril, kateri pravni osebi je ovadil, gre zagotovo za zavarovalnico Vzajemna in Finmart oziroma njeno hčerinsko podjetje Finmart direkt, ki je neposredno sklepalo pogodbe za Vzajemno. »Neznani storilci« so pri njih zaposleni agenti, ki so v imenu in za račun Vzajemne sklepali pogodbe po telefonu, a se praviloma niso predstavili s polnim imenom in priimkom.

Storilcem grozi do pet let zapora Zagrožene kazni so glede na posamezna očitana dejanja različne in segajo od denarne kazni do petih let zapora. Zakon o zavarovalništvu predvideva za taka dejanja odvzem licence. Zastopnik in solastnik Finmartovih družb Iztok Pečnik zadeve še ni komentiral.

Ne spreglejte