SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zver: Prihod trojke je vse bolj verjeten

1

termometer

Evropski poslanec Milan Zver (EPP oz. SDS) meni, da je s skorajšnjim padcem vlade Janeza Janše konec sanj o častnem izhodu iz krize. Prihod trojke je vse bolj verjeten, je dejal.

Po Zverovih besedah je prihod trojke vse bolj verjeten, a po njegovem opozorilu se je treba zavedati, da bo ostrejše protikrizne ukrepe spremljalo nezadovoljstvo ljudi z Evropsko unijo in protievropsko razpoloženje se bo še okrepilo. "To bi nekomu lahko nevarno ustrezalo," je v pogovoru za Demokracijo opozoril evropski poslanec, ki je bil na zadnjih predsedniških volitvah kandidat SDS in NSi.

"Vladno krizo je v prvi vrsti povzročil Virant" Glede vladne krize meni, da te ni povzročilo poročilo protikorupcijske komisije, pač pa so jo povzročili tisti, ki so se odločili za odhod iz vladne koalicije, "v prvi vrsti Virant".

"V Sloveniji precejšnjemu delu politike vežejo roke razna omrežja" Dodaja, da "botri obstajajo in seveda vplivajo na tiste politike, ki iz različnih razlogov niso avtonomni oziroma neodvisni". "V Sloveniji precejšnjemu delu politike vežejo roke razna omrežja, ki so tudi med seboj prepletena: od različnih prostozidarskih prek starih udbomafijskih, gejevskih do sodobnih yesov," opozarja. Dodaja, da jih "veže interes, denar, nekatere tudi ideologija in posli, ki morajo biti skriti pred javnostjo".

DL po poti Zares, DeSUS "nima kaj iskati v moderni politiki" Državljanski listi napoveduje podobno usodo, kot je doletela stranko Zares. Stranka DeSUS pa je po njegovih besedah stanovska stranka, "ki nima kaj iskati v moderni politiki".

Zver: Koalicija je v enem letu naredila ogromno Koalicija, ki zdaj razpada, je po njegovi oceni v enem letu naredila "ogromno". "Tlakovala je pot iz krize," je besede premiera Janše povzel Zver.

Pri vstajnikih gre "bolj za ad hoc združbo" Pri vstajnikih pa gre po njegovem mnenju "bolj za ad hoc združbo, ki ne more oblikovati konsistentne doktrine". "Lahko bi jo zaznali, če bi skupaj zlepili njihova sporočila. Na mariborskem shodu so na primer govorili celo o agrarni reformi. Tudi sicer se mi zdi, da je, pogojno rečeno, njihova doktrina predmoderna," je dejal.

"Kar se je dogajalo na Prešernov dan popoldne, ni bilo spontano" Meni, da je nizka podlaga demokratične kulture plodno okolje za to, da "totalitarni refleks laže pride do izraza". Kar se je dogajalo na Prešernov dan popoldne, ni bilo spontano, še manj ljudsko, meni. "Za tem stoji prava elita z močno logistiko. Ta se v nasprotju od akterjev zbora skriva, tako kot se udarne enote skrivajo za maskami. Na eni od vstaj v Mariboru so napovedali gverilo. Deloma smo jo dobili," pravi Zver.

Zver: Zgodovina se ponavlja v več pogledih Po njegovi oceni se zgodovina ponavlja v več pogledih. "Na družabnih omrežjih in tudi sicer v javnosti se ustvarja ozračje sovraštva, napetosti. Grožnje so vsakodnevni pojav. Predsedniku Zbora za republiko na cesti grozijo. Producirajo laži, ki se dotaknejo dostojanstva," je dejal. Iz predsedniške kampanje pa ima tudi sam tako izkušnjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin