Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2022,
12.01

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

74

Natisni članek

Maribor Saša Arsenovič

Torek, 19. 4. 2022, 12.01

1 leto, 12 mesecev

Župan Arsenovič napadel 13-letnika? Oče: Zgrabil ga je za vrat in začel daviti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

74

Dogodek naj bi se zgodil na velikonočno nedeljo v okolici teniških igrišč Branik. Oče 13-letnega fanta je zadevo prijavil policiji in podal predlog za pregon mariborskega župana Saša Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lažje telesne poškodbe, poroča Večer. "Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov. Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval," je v sporočilu za javnost zapisal mariborski župan Arsenovič, pri tem pa se je izognil pojasnilu, ali je najstnika res fizično napadel. Njegov odgovor na vprašanje, ali drži, da je fanta zgrabil za vrat, še čakamo.

Župan Arsenovič naj bi otroka davil in po prihodu očeta tudi pobegnil. Dogodek naj bi se po zapisu očeta zgodil zaradi pobiranja teniških žogic iz košev za smeti.

"Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan nanje drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga začel daviti. Si mislite, 13-letnega otroka?" je za časopis Večer povedal oče, ki je zaradi zaščite sina želel ostati neimenovan.

Veliko javno soočenje političnih strank
Novice Robert Golob bi ukinjal medije. ZNP: Gre za grob poseg v medijsko svobodo.

"Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil," je za Večer povedal oče, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico.

Arsenovič: Opozoril niso upoštevali
"V nedeljo zvečer, 18. aprila 2022, je skupina najstnikov na teniškem igrišču Branik pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. Vse žoge so tudi odvzeli. Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se  tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov. Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine," je v sporočilu za javnost zapisal Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

Za dodatne informacije smo zaprosili tudi policijo, ki pa je odgovorila, da se dogodek nanaša na konkretno osebo in zato zaradi varstva osebnih podatkov podrobnosti ne morejo razkriti.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oz. predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. "Ker kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, vam več informacij ne moremo nuditi," so danes povedali za STA.

Nasilen naj bi bil že v preteklosti

Težave z nasilnimi izbruhi naj bi Arsenovič imel že v preteklosti. Svojemu natakarju naj bi tako leta 1999 v pretepu odgriznil del prsta, kar je razvidno tudi iz spodnje dokumentacije.

ed | Foto:

s | Foto:

Ne spreglejte