Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2014,
15.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zmago Jelinčič evropske volitve

Petek, 18. 4. 2014, 15.19

6 let, 6 mesecev

Zmago Jelinčič gre na evropske volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič bo nosilec liste stranke na evropskih volitvah 25. maja. A za zdaj potrebnega števila podpisov volivcev še ni zbral.

Jelinčič je prepričan, da mu bo najmanj tisoč podpisov, kolikor jih potrebuje za vložitev liste, uspelo zbrati (rok se izteče prihodnji petek, 25. aprila).

Izpadel iz državnega zbora, šel bi v Evropski parlament "Podpise še zbiramo, v sredo prihodnji teden bomo imeli predsedstvo SNS, listo pa bomo verjetno vložili v četrtek," nam je dejal dolgoletni poslanec državnega zbora, ki se mu na zadnjih parlamentarnih volitvah leta 2011 ni uspelo prebiti v parlament.

Lojze Peterle je glasoval proti Sloveniji Jelinčič pravi, da bo kot evropski poslanec "naredil tisto, kar slovenski poslanci v EP niso naredili". Da bo Slovenija dobivala denar, ne pa samo plačevala v evropski proračun, da ne bo obravnavana kot obrobna provinca, ampak kot država, in da bo v državi več naložb. Jelinčič tudi trdi, da so nekateri poslanci, recimo nosilec evropske liste NSi in SLS Lojze Peterle, glasovali celo proti interesom Slovenije. Konkretnega primera sicer ni navedel.

Jelinčič še ne želi govoriti o preostalih kandidatih na listi, češ da bo za to čas prihodnji teden.

Svinja z mehom in manjkajoče vejice Večkratni kandidat na volitvah predsednika republike za podporo kandidaturi prosi tudi na spletni strani SNS. "Prosim te, če želiš da EU ne bo več delala z nami kot svinja z mehom, podpri mojo kandidaturo in mi pošlji potrjen obrazec. Ko bom vložil kandidaturo bom z veseljem sprejel tudi tvoje sugestije na kaj naj dam poudarek pri svojem delu. Bil bi vesel če pohitiš, saj časa ni prav veliko," piše nacionalno zavedni Jelinčič, ki je v kratkem nagovoru izpustil kar nekaj vejic, kot je razvidno iz zgornjega citata.

Pred vrati državnega zbora po 19 letih SNS je leta 2011 prejela 1,8 odstotka glasov in tako izpadla iz parlamenta, v katerem so poslanci nacionalne stranke sedeli od leta 1992. Jelinčiča so v zadnjih letih zapustili številni strankarski sopotniki, med njimi poslanci, Barbara Žgajner (zdaj članica PS), Bogdan Barovič (SLS) ter Sašo Peče in Boštjan Zagorac. Eden od nekdanjih poslancev SNS, Srečko Prijatelj, je v zaporu.

Ne spreglejte