SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Železniška proga po iztirjenju vlaka pri Rimskih Toplicah znova prevozna

0,48

termometer

železniški tiri SŽ |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Železniška proga Celje-Zidani Most je po sredinem iztirjenju lokomotive in vagona tovornega vlaka na postaji v Rimskih Toplicah znova prevozna, so povedali v Slovenskih železnicah (SŽ).

Na relaciji Zidani Most-Rimske Toplice je bil danes ob 11.35 odprt desni tir, so povedali v SŽ. Kot so dodatno sporočili, je bila vsa infrastruktura v brezhibnem stanju. "Razloga iztirjenja še ne moremo ugotoviti, zato bomo del tira (kretnico), kjer je prišlo do iztirjenja, izgradili iz proge in ga dali na pregled tudi zunanjim strokovnjakom," so zapisali.

železniški tiri SŽ Novice Na istem mestu kot pred tednom dni se je spet iztiril vlak

Promet bo vzpostavljen brez možnosti vožnje po tej kretnici v odklon. "Pri vzdrževanju ni bilo napak, sploh če upoštevamo dejstvo, da je bila po torkovem iztirjenju proga na tem delu strojno, višinsko in smerno regulirana," so dodali v SŽ.

Lokomotiva in vagon sta iztirila v sredo ob 17.20 ob uvozu vlaka na postajo. Na istem mestu sta minuli teden iztirila madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka, še ena nesreča je bila na tej postaji leta 2012. Direktor družbe SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc je v sredo za TV Slovenija povedal, da so se vse nesreče zgodile pri vožnji v odklon in pri zelo nizkih hitrostih.

V teku je nadgradnja železniške proge Zidani Most-Celje, in sicer gradbena dela potekajo na levem tiru med Rimskimi Toplicami in Laškim, zato je proga na tem delu zaprta. Vsi vlaki iz smeri Zidanega Mosta zato ob prihodu na postajo Rimske Toplice prehajajo na desno stran in vozijo v odklon, je pojasnil Kranjc.

O vzroku še ni mogel govoriti, zagotovil pa je, da je bila kretnica oz. celotna proga na tem delu v normalnem stanju in so jo po iztirjenju minuli teden tudi sanirali ter naravnali.

Napovedal je neodvisno preiskavo o vzrokih za iztirjanja, do njenih izsledkov pa bodo promet na tem območju ustrezno omejili oz. prilagodili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin