Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zeleni Slovenije

Četrtek, 24. 11. 2011, 16.15

8 let

Zeleni Slovenije za ohranitev naravnih virov v državni lasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zeleni Slovenije si bodo med drugim prizadevali za ohranitev naravnih virov v državni lasti.

"V 21. stoletju bodo preživeli oziroma bolje živeli tisti, ki bodo obvladovali vodo, hrano in energetiko. Tega se v Sloveniji premalo zavedamo, imamo pa vse to na dlani," je na predstavitvi kandidatov v 8. volilni enoti dejal predsednik stranke Vlado Čuš.

Kandidati Zelenih Slovenije v tej volilni enoti so poleg Čuša še Daniel Hemghelman, Milena Babič, Alenka Sovinc Brglez, Milan Trol, Igor Kocbek in Viktorija Bezjak. Po njihovih besedah so edina "originalna" zelena stranka v Sloveniji, saj obstajajo že od leta 1989.

Zavzemajo se za "vrnitev ukradenega državnega premoženja pravim lastnikom" V volilnem programu med drugim napovedujejo "vrnitev ukradenega državnega premoženja pravim lastnikom", ustavitev neustavnih sodnih postopkov in ukinitev zastaranja kaznivih dejanj v privatizaciji. Zavzemajo se tudi za tehnološko posodobitev gospodarstva, spodbujanje zelenih tehnologij in zelenih delovnih mest, finančno podporo za obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije, zagotovitev pitne vodne iz pipe vsem gospodinjstvom, večjo avtonomijo učiteljev ter subvencije kmetom po oddanem pridelku.

Čuš: Najnižja pokojnina za polno delovno dobo ne sme biti nižja od 720 evrov neto Najnižja pokojnina za polno delovno dobo mora po besedah Čuša pokriti osnovne življenjske stroške, začetna plača delavcev ne sme biti nižja od 720 evrov neto, otroški dodatek pa mora pokriti tudi stroške šolanja.

Zeleni Slovenije se v predvolilni kampanji čutijo zapostavljene Sprememb si pri Zelenih Slovenije želijo tudi na medijskem področju, saj se v predvolilni kampanji čutijo zapostavljene. "V času volitev ni nobena stranka parlamentarna, zato je treba vsem zagotoviti enakopravno zastopanost v medijih," je še dejal Čuš.

Ne spreglejte