SiolNET. Novice Slovenija
1,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Že 21 let hodijo po Sloveniji in pomagajo domačinom pri obnovi #video

1,21

termometer

Na Dolah pri Litiji te dni poteka že 21. tradicionalna študentska delovna brigada. Več kot 50 študentov Univerze v Mariboru domačinom pomaga pri urejanju njihovega kraja.

Namen je pomoč območjem, ki so jih prizadele naravne katastrofe. Prva delovna brigada mariborskih študentov se je zbrala leta 1999 po hudem potresu v Bovcu. Dole pri Litiji, kjer so študenti letos, pa veljajo za enega najbolj odročnih krajev.

Študenti delovne brigade so na območju Dol razdeljeni na različna delovišča. Čeprav je delo bolj fizične narave, se ga tudi študentke ne izogibajo.

"Smo se že večkrat dokazale, da vseeno nismo toliko punčkaste, kot nekateri mislijo. Res je, da mogoče nekatera dela opravljamo malo počasneje in malo bolj previdno, ampak voljo imamo tisto pravo in naredimo vse tako, kot moremo," je dejala Bernarda Jeraj, vodja delovišča Hlače pri Dolah.

50 mest je bilo hitro zapolnjenih

Prenovili bodo tudi cerkev v zaselku Prelesje. Projekt študente povezuje tudi z zadovoljnimi domačini, nam pojasni idejni vodja projekta. Ti pogosto tudi zavihajo rokave.

Dobre novice pa se hitro širijo. Skoraj mesec dni pred začetkom študentske brigade letos je bilo zapolnjenih že vseh 50 mest. Kar se je zgodilo prvič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin