Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

4

Natisni članek

COVID-19 Slovenija zdravstvo Igor Dovnik

Sreda, 10. 11. 2021, 8.56

2 leti, 5 mesecev

Združenje zasebnih zdravnikov pripravlja seznam kadrov za pomoč v covidnih bolnišnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

4

igor dovnik | "Obremenitve nas, ki smo del javne zdravstvene mreže na primarju, so v tem času enormne," je opomnil Dovnik. Kot je pojasnil, sam v primarni ambulanti deluje 20 let in česa podobnega letošnji pojavnosti akutnih bolezni še ni videl. | Foto STA

"Obremenitve nas, ki smo del javne zdravstvene mreže na primarju, so v tem času enormne," je opomnil Dovnik. Kot je pojasnil, sam v primarni ambulanti deluje 20 let in česa podobnega letošnji pojavnosti akutnih bolezni še ni videl.

Foto: STA

Predsednik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Igor Dovnik je za STA povedal, da pripravljajo regijski seznam razpoložljivih kadrov za pomoč v covidnih bolnišnicah. Opozarja pa na obremenjenost zdravnikov na primarni ravni in morebitne težave s plačili zdravstvene blagajne ob neizvajanju lastnih nalog.

Po Dovnikovih besedah so se z ministrstvom za zdravje za pripravo regijskih seznamov dogovorili na prvem koordinacijskem sestanku. "Prav tako bomo poskušali zbrati podatke o kompetencah posameznika in terminih, kdaj bi posameznik lahko dodatno delal. Gre za kompleksno usklajevanje zbiranja podatkov in nato razporejanje po posameznih deloviščih. Potreben je vsak, ki zmore dodatne obremenitve," je dodal ter napovedal, da bo odziv zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov znan kmalu.

intenziva 3
Novice V torek nov rekord okuženih, umrlo je 20 oseb #video

Obremenitve zdravstvenih delavcev so enormne

"Obremenitve nas, ki smo del javne zdravstvene mreže na primarju (splošni in družinski zdravniki, pediatri, ginekologi), so v tem času enormne," je ob tem opomnil Dovnik. Kot je pojasnil, sam v primarni ambulanti deluje 20 let in česa podobnega letošnji pojavnosti akutnih bolezni še ni videl. Ob tem svari, da mora delo na primarni ravni teči in ga ni mogoče zaustaviti, zato ocenjuje, da bo odziva na prošnjo ministrstva morda manj, kot bi si ga želel sam.

Singapur
Novice Ta država necepljenim ne bo več plačevala zdravljenja

Dovnik opozarja tudi, da Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v preteklem letu "ni imel razumevanja ob težavah z realizacijo pogodbenih obveznosti". "Če nehamo delati, storitve ne bodo opravljene. In neopravljenega dela ZZZS ne plača, kot ne plača, če ga opravimo več, kot je zapisano v pogodbi," pojasnjuje Dovnik. Je pa to po njegovem mnenju težava, ki se jo da premagati.

Bolnišnica, intenzivna nega
Novice Spet laži proticepilcev: Na intenzivni terapiji v Mariboru je le toliko cepljenih

Kapacitete povečali na 300 intenzivnih in 1.200 navadnih postelj

Na ministrstvu za zdravje so v petek za STA sporočili nove zmogljivosti covidnih oddelkov v bolnišnicah. Maksimalno kapaciteto intenzivnih postelj so povečali na 300, navadnih pa na 1.200. Z namenom zagotavljanja zdravstvenega kadra so tudi koncesionarje na regijskih ravneh pozvali, naj svoj kader napotijo v covidne bolnišnice.

Bolnišnica, NHS, rešilec, rešilci
Novice Britanska vlada zaposlenim v zdravstvu: Cepite se ali pa boste odpuščeni
Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19
Novice Župani mestnih občin za razmislek o možnosti uvedbe pogoja PC
Ne spreglejte