SiolNET. Novice Slovenija
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravstveni inšpektorat opozarja: Ne uporabljajte tega mazila

2,33

termometer

vlažilna krema, nega
Foto: Thinkstock

Zdravstveni inšpektorat potrošnikom odsvetuje nakup mazila CBD v 250-mililitrski embalaži, ki ga prodajajo na spletni strani ambasadazdravja.com. Iz embalaže izdelka je namreč razvidno, da mazilo vsebuje prepovedano snov methylisothiazolinone. Vsem, ki so izdelek že kupili, na zdravstvenem inšpektoratu svetujejo, da ga ne uporabljajo.

Kot so sporočili z zdravstvenega inšpektorata, je izdelek na omenjeni spletni strani tudi predstavljen na zavajajoč način, saj se mu pripisujejo učinki zdravljenja. Izdelek ustreza definiciji kozmetičnega izdelka, ki pa ga ni dovoljeno predstavljati z učinki zdravljenja.

Vedno preverite informacije o ponudniku

Spletna stran, kjer se izdelek prodaja, gostuje na strežniku, ki je lociran v Srbiji, spletna domena pa je bila registrirana pri podjetju, ki ima sedež v ZDA. Ker ponudnika izdelka ne morejo identificirati, na zdravstvenem inšpektoratu nimajo možnosti ukrepanja, so sporočili.

Na zdravstvenem inšpektoratu potrošnikom priporočajo, da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si, pa tudi spletno stran Evropskega potrošniškega centra pod rubriko spletno nakupovanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin