Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2017,
9.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ameriška gospodarska zbornica AmCham Slovenija ZDA

Petek, 17. 2. 2017, 9.01

6 let, 6 mesecev

ZDA ostajajo trg poslovnih priložnosti in središče tehnološkega razvoja, tudi za slovenska podjetja

Oglasno sporočilo

Združene države Amerike (ZDA) so eno izmed najmočnejših gospodarstev na svetu, njihov 300-milijonski trg pa velja za enega največjih, najrazvitejših in najbolj raznolikih. Zaradi svoje velikosti in zgoščene konkurence je ameriški trg zahteven, a zelo pomemben.

 | Foto: "ZDA ostajajo trg poslovnih priložnosti, tudi za slovenska podjetja, ki svoj potencial lahko unovčijo v številnih panogah, regijah in zveznih državah," je prepričana mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija. "Seveda pa so pri tem potrebni predvsem volja, vztrajnost, inovativni izdelki, prava mera samozavesti in dobri partnerji," dodaja. "Podjetja, ki želijo uspeti na ameriškem trgu, se morajo zavedati, da je v povprečju za prodor potrebno vsaj leto ali več. AmCham Poslovna delegacija je lahko zanimiv prvi korak pri spoznavanju trga in iskanju partnerjev," pojasnjuje vodja mednarodnih odnosov pri AmCham Slovenija in vodja delegacij Vida Dolenc Pogačnik.  

Blagovna menjava med Slovenijo in ZDA v zadnjih letih nekoliko niha, a ostaja stabilna, med državama pa je še vedno veliko neizkoriščenega potenciala v bilateralnem gospodarskem sodelovanju.

 | Foto: Za izboljšanje gospodarskih odnosov med državama ter povezovanje slovenskega in ameriškega trga si močno prizadevajo v Ameriški gospodarski zbornic v Sloveniji – AmCham Slovenija, ki sodeluje s številnimi poslovnimi, neodvisnimi in vladnimi organizacijami ter strokovnjaki, ki delujejo na področju ZDA. Svojim članom svetujejo pri iskanju priložnosti za širitev dejavnosti v ZDA. S svojim znanjem, izkušnjami in razvejeno mrežo partnerjev v ZDA so glavni partner pri vstopu slovenskih podjetij na ameriški trg. 

Ena izmed aktivnosti, ki jo AmCham Slovenija organizira skupaj z Javno agencijo Spirit, so AmCham Poslovne delegacije v ZDA, v sklopu katerih udeleženci:
-    spoznajo delovanje ameriškega poslovnega okolja,
-    preverijo potencial svojega produkta ali storitve na konkurenčnem trgu ZDA,
-    razširijo svojo mednarodno mrežo,
-    zgradijo nova poslovna partnerstva,
-    obiščejo sedeže inovativnih podjetij,
-    dobijo vpogled v najnovejše trende in modele poslovanja.

Junija 2017 bodo predstavniki slovenskih podjetij iz različnih panog, ki želijo s svojim produktom ali storitvijo vstopiti na trg ZDA, obiskali Chicago (Illinois) in "twin cities" Minneapolis & Saint Paul (Minnesota), najrazvitejši gospodarstvi v severozahodnem delu ZDA. V sklopu delegacije bodo udeleženci  obiskali sedeže svetovnih korporacij in se udeležili vnaprej dogovorjenih sestankov B2B .

 | Foto:

Chicago (Illinois) je največje gospodarstvo severozahodnega dela ZDA in zaposluje več kot štiri milijone prebivalcev. Je sedež več kot 400 največjih korporacij, med njimi 36 t. i. Fortune 500  Companies. Velja za eno izmed najrazvitejših gospodarstev na svetu in predstavlja geografsko središče za razvoj inovacij, v zadnjih letih močno narašča predvsem število spletnih start up podjetij. Ključne industrije so proizvodnja, trgovina, IT, prehrambna industrija, zdravstvene storitve in proizvodnja medicinskih proizvodov.

Minneapolis skupaj s prestolnico Saint Paul (Minnesota) tvori drugo največje ekonomsko središče v severozahodnem delu ZDA ter eno izmed najbolj razvitih in stabilnih poslovnih okolij na svetu. Minnesota je sedež največjega zasebnega podjetja na svetu Cargill, pa tudi 17 t. i. Fortune 500 Companies, vključno z Best Buy, 3M, General Mills in Target Corporation.

Ključne industrije so finančna industrija, trgovina, zdravstvo, proizvodnja, distribucija, prehrambna industrija, energetika, visoko tehnološka industrija in IT.

Se želite pridružiti AmCham Poslovni delegaciji? Svoj preliminarni interes sporočite najkasneje do 15. februarja 2017. Število udeležencev je omejeno. Več informacij o prijavi in delegaciji najdete s klikom na spodnjo povezavo.

 | Foto:  

Ne spreglejte