SiolNET. Novice Slovenija
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi tega ne bo izredne seje o odstopu Podgorška

0,52

termometer

Jože Podgoršek | Zaradi nesklepčnosti kolegija predsednika DZ poslanci danes ne bodo obravnavali odstopa Podgorška. | Foto: STA
Zaradi nesklepčnosti kolegija predsednika DZ poslanci danes ne bodo obravnavali odstopa Podgorška. Foto: STA

Kolegij predsednika DZ bi moral na seji odločati o sklicu današnje izredne seje DZ, na kateri bi poslanci med drugim obravnavali obvestilo predsednika vlade o odstopu kmetijskega ministra Jožeta Podgorška. Ker kolegij ni bil sklepčen, izredne seje danes ne bo, so pojasnili v DZ.

Na današnji seji ni bilo predstavnikov koalicije. Ali bo predsednik DZ Igor Zorčič sklical novo sejo kolegija in kdaj bi ta lahko potekala, še ni znano.

Podgoršek je odstop podal, potem ko so mediji razkrili, da za dopustovanje v Bohinju ni plačal računa v višini 800 evrov. Plačala ga je kmetijska družba KŽK, s katero je kmetijsko ministrstvo že dve leti v sodnem sporu zaradi državnih kmetijskih zemljišč.

Jože Podgoršek Novice Kmetijski minister Podgoršek odstopil s položaja #video

Razprava o prenehanju funkcije Tomićeve

Predvideno je bilo tudi, da bi poslanci na današnji napovedani izredni seji obravnavali predlog sklepa o prenehanju funkcije predsednice odbora DZ za kulturo Violete Tomić, ki naj bi jo nadomestil Primož Siter.

Tomićeva je namreč poslansko skupino Levica obvestila o izstopu, s čimer ji je prenehala tudi funkcija predsednice odbora za kulturo. Levica je na ta položaj predlagala Primoža Siterja. Ta bi sicer funkcijo opravljal le kratek čas, do konstitutivne seje prihodnjega mandata DZ, ki bo predvidoma 13. maja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin