SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tovornjak prebil betonske bloke, zaščitni ograji in trčil v avtomobil #foto

0,90

termometer

nesreča primorka 16112021
Posledice nesreče so delno že odstranili, a je na tem odseku še vedno večkilometrski zastoj. Foto: promet.si

Na primorski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče med priključkoma Unec in Postojna pri počivališču Ravbarkomanda proti Kopru, ki se je zgodila okoli 4. ure zjutraj. Potovalna zamuda je bila približno pol ure, kolona vozil je bila dolga tudi sedem kilometrov.

Ob 3.45 je na avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in izvozom Postojna tovorno vozilo prebilo betonske bloke med voznimi pasovi in dve zaščitni ograji ter trčilo v osebno vozilo.

Gasilci PGD Cerknica in PIGD Kovinoplastika Lož so požarno ter naletno zavarovali kraj nesreče, ga osvetlili, odklopili akumulatorje, prečrpali pogonsko gorivo iz tovornega vozila, očistili po vozišču razlite tekoče in nudili pomoč dežurnim delavcem Darsa, policiji in reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Zaradi dogodka je bila avtocesta v smeri Kopra zaprta. Obvoz je bil urejen skozi počivališče, so sporočili iz centra za zaščito in reševanje.

"Za osebna vozila je obvoz mogoč po regionalni cesti med priključkoma Unec in Postojna," so v času nesreče sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Vzrok za nesrečo še ni znan. Foto: promet.si  
Promet poteka skozi počivališče. Proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas, pa so tvitnili na promet.si.

Posledice prometne nesreče med Uncem in Postojno proti Kopru so že umaknili na odstavni pas. "Na tem odseku je še vedno daljši zastoj, dolg trenutno kar sedem kilometrov, in sega že mimo priključka Unec. V zastoju je veliko število tovornih vozil, stojijo na vseh pasovih. Previdno!" so še zapisali okoli 8. ure na promet.si

Ne pozabite na reševalni pas 

"Vedno smo veseli, ko Dars na portale nariše tole, ker več kot očitno pomaga voznikom osvežiti spomin," pa so sporočili na svojem profilu na Twitterju Reševalni Pas.

Na primorski avtocesti zastoj traja že dobri dve uri.  Na primorski avtocesti zastoj traja že dobri dve uri. Foto: promet.si

Stanje na cestah:

pešec Novice V prometni nesreči umrla 58-letna peška Saj ni res pa je, to se je zgodilo v tunelu! #video Novice Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo v predoru! #video Nesreča Novice Voznica ukleščena pod podrtim drevesom Jan Korošec Novice Zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom obsojen na več kot sedem let zapora

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin