SiolNET. Novice Slovenija
1,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primer koroška dečka: zaradi nepravilnosti odstopil direktor CSD Slovenj Gradec

1,68

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Upravna inšpekcija je ugotovila nezakonito ravnanje Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec pri obravnavi vloge za izdajo dovoljenja za rejništvo starih staršev v primeru koroška dečka.

Zaradi ugotovitev inšpekcije je direktor CSD Jurij Šumečnik zaradi objektivne odgovornosti že ponudil svoj odstop, ministrica za delo Anja Kopač Mrak pa ga je sprejela.

Ministrica je ob tem povedala, da je inšpekcija ugotovila, da CSD Slovenj Gradec vloge ni pravočasno posredoval pristojnemu organu v reševanje. Zaradi tega ravnanja je v tem postopku kršil pravice starih staršev do odločanja v zakonitem roku. Ministrstvo je zapisnik upravne inšpekcije inšpektorata za javni sektor prejelo danes.

O vlogi babice za rejništvo odloča sodišče

Kopač Mrakova je obenem opozorila, da je ministrstvo 11. aprila odločilo o zahtevi babice za rejništvo. Na odločitev ministrstva, ki ni izdalo dovoljenja za izvajanje rejniške dejavnosti, se je odvetnik starih staršev pritožil, postopki pa tečejo na sodiščih, je še dejala ministrica.

Je pa ministrstvo danes tudi odobrilo, da se krajevna pristojnost za dogovarjanje o stikih starih staršev z dečkoma prenese s CSD Velenje na CSD Šentjur. Narok za določitev začasne odredbe o stikih je na celjskem sodišču razpisan za 15. junij.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin