Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2011,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vreme nevihta

Nedelja, 24. 7. 2011, 9.02

8 let

Zaradi močnega deževja zalivalo kleti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gasilci so imeli minulo noč polne roke dela, saj je meteorna voda zalila več kleti in stanovanj po vsej državi. Popoldne bo dež postopno ponehal, najkasneje v vzhodni Sloveniji.

Zaradi padavin je voda zalila več stanovanj v Ljubljani, gasilci pa so morali vodo črpati tudi iz kletnih prostorov iranske ambasade v Ljubljani. Deževje je nevšečnosti povzročilo tudi v Kopru, Novem mestu in Mariboru, kjer je voda zalivala kletne prostore in stanovanja. V Medvodah so morali gasilci z obrežja reke Save potegniti avtodom, ki je drsel v vodo.

Pretoki rek ne dosegajo kritičnih vrednosti Največ padavin je v soboto in ponoči padlo v osrednji Sloveniji in na Dolenjskem. Kot je povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Jure Jerman, pretoki rek ne dosegajo kritičnih vrednosti, po vrednosti pa izstopa le pretok ljubljanske Gradaščice.

Popoldne bodo padavine povsod oslabele V Ljubljani je padlo okrog 60 litrov dežja na kvadratni meter, v Novem mestu pa okrog 65, je pojasnil Jerman. Dodal je, da prestopanja rek ni pričakovati, saj se padavine predvsem v južni in osrednji Sloveniji že umirjajo. Obilnejše deževje lahko dopoldne pričakujemo le še na zahodu, kjer ga bo spremljal tudi močnejši veter. Popoldne bodo padavine povsod oslabele in postopno ponehale, je povedal.

Na Kredarici je zapadlo deset centimetrov snega Sicer pa je na Kredarici po Jermanovih besedah padlo deset centimetrov snega. Snežna meja se lahko spusti nekje do 1800 metrov nadmorske višine, a sneg se ne bo obdržal, je dodal.

Živo srebro se bo povzpelo le do 18 stopinj Celzija Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija. Jutri bo zmerno oblačno. Popoldne so v gorskem svetu možne posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem okoli 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo najmočnejše v Furlaniji. Ob morju bo pihal zmeren jugo, popoldne na severnem Jadranu zmerna burja.

Ne spreglejte