Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
13.16

Osveženo pred

6 dni, 1 ura

Oglasno sporočilo

Natisni članek

noad Pravnik na dlani odpoved delovnega razmerja odpoved pogodba o zaposlitvi zaposlitev PR članek

Sreda, 12. 6. 2024, 13.16

6 dni, 1 ura

Zaposlitev ali odpoved – prepričajte se, da vas delodajalec ne vleče za nos!

Oglasno sporočilo

Delovno razmerje je pogosto nepredvidljivo in lahko tudi polno pravnih zapletov, če delovno okolje in odnos z delodajalcem nista popolnoma urejena. Spopadamo se lahko z izzivi, kot so mobing, kršenje pravic, nepoštena odpoved ali nejasni pogoji v pogodbi o zaposlitvi. V takšnih situacijah je pomoč pravnega strokovnjaka, kot je Pravnik na dlani, izjemno učinkovita, saj zagotavlja strokovno podporo in zaščito delavčevih pravic v vseh fazah delovnega razmerja.

delovno pravo_naslovna_1200 | Foto: Sedem d.o.o. Foto: Sedem d.o.o.

Pomembnost pregleda pogodbe o zaposlitvi

Vsak posameznik bi moral pred podpisom pogodbe temeljito pregledati vse določbe in pogoje, ki jih ta vsebuje. Pomembno je, da pogodba o zaposlitvi jasno opredeljuje delovne naloge, delovni čas, plačilo, trajanje pogodbe in pogoje za prekinitev delovnega razmerja. Prav tako naj bo delavec pozoren na morebitne dodatke, kot so klavzule o konkurenčni prepovedi, zaupnosti informacij in pravica do dopusta.

Pregled dokumentacije ni le formalnost, temveč ključni korak, ki lahko prepreči morebitne nesporazume in spore v prihodnosti. Če delavec naleti na nejasnosti ali dvoumnosti v pogodbi, se mora posvetovati s pravnim strokovnjakom, ki dobro pozna delovno pravo. Pravni strokovnjak lahko pomaga pri razumevanju pravnih izrazov in določb ter svetuje, ali je pogodba v skladu z veljavno zakonodajo.

Niste prepričani o pravilnosti pogodbe o zaposlitvi ali odpovedi? Naj vam pregled pogodbe opravi Pravnik na dlani, ki je specializiran na področju delovnega prava. Za učinkovit in cenovno ugoden pogovor pokličite 01 280 8000.

Težave na delovnem mestu? Posvetujte se s pravnim strokovnjakom!

V življenju vsakega delavca lahko pride do trenutka, ko se na delovnem mestu pojavijo težave in krivice. To so lahko nepoštena obravnava, kršitve pogodbenih obveznosti, mobing, neplačilo regresa ali drugih dodatkov, kršenje odškodninskih pravic … V takšnih primerih je izredno pomembno, da delavec poišče pomoč pravnega strokovnjaka. Pomaga lahko pri sestavi uradnih pisem, pritožb ali drugih pravnih dokumentov ter pri pripravi na morebitne sodne postopke.

pnd_banner (10) | Foto:

Temeljit pregled odpovedi pogodbe o zaposlitvi

Tako kot je pomemben začetek delovnega razmerja, je pomemben tudi njegov zaključek. Predvsem njegova ustreznost. V primeru, da od delodajalca prejmete odpoved, je za delavca ključno, da temeljito pregleda vsebino odpovedi in razloge, ki so navedeni. Nemalo je namreč primerov, ko delodajalec delavca odpusti z neutemeljenimi razlogi, kar je zakonsko prepovedano. Če delavec meni, da je odpoved neupravičena ali nezakonita, se mora nemudoma posvetovati s pravnim strokovnjakom in to predno podpiše odpovedno pogodbo.

V primerih nezakonite izredne odpovedi lahko delavec v roku 30 dni od dneva vročitve odpovedi vloži tožbo proti delodajalcu. Zahteva lahko povrnitev škode ali ponovno zaposlitev. Pomembno je, da ne zamudite 30-dnevnega roka, saj podaljšanje ni možno.

S pomočjo Pravnika na dlani so skrbi odveč. Ker ima vse potrebne izkušnje, vam bo pomagal zaščititi delavske pravice. Ne odlašajte in pokličite 01 280 8000 ali si rezervirajte temin pogovora na naši spletni strani.

 Naročnik oglasnega sporočila je SEDEM D.O.O.

Ne spreglejte