SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaposleni v ZD Celje zaskrbljeni glede prihodnjega vodenja zavoda

1

termometer

Zaposleni v Zdravstvenem domu (ZD) Celje, ki so se podpisali pod pismo celjskemu županu Bojanu Šrotu in mestnim svetnikom, dvomijo v strokovnost nove poslovne direktorice Alenke Obrul.

Ta je bila na svetu ZD Celje 7. maja letos izbrana za poslovno direktorico ZD. Menijo, da gre za politično kadrovanje. Mestni svet bo o njenem imenovanju predvidoma odločal 18. junija.

Pismo, poslano županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu in vsem mestnim svetnikom, je javnosti posredovala sindikalna zaupnica sindikata Fides v ZD Celje Marta Orehek Kirbiš, in sicer v imenu sindikalnih zaupnikov preostalih štirih sindikatov, ki delujejo v ZD Celje, sopodpisnikov pisma in ostalih zaposlenih v ZD Celje, ki so izrazili ustno podporo.

Podpisniki: niso šteli strokovni kriteriji Podpisniki menijo, da izbira direktorice na seji sveta zavoda ZD Celje 7. maja "nikakor ni bila izvedena po strokovnih kriterijih". Po navedbah podpisnikov pisma sta bili preostali dve kandidatki za mesto poslovne direktorice Anica Užmah in Larisa Dražumerič Istenič, ki sta po mnenju podpisnikov pisma pokazali boljše poznavanje razmer v zdravstvenem delu javnega sektorja kot Obrulova.

"Prepričani smo, da razumete, da tu ne gre le za kaprico zaposlenih, ki ne marajo bodoče direktorice, ampak za željo zaposlenih, da se razve, da tovrstno kadrovanje prav gotovo ne more biti koristno ne za ZD Celje in ne za uporabnike naših storitev," je v pojasnilu pisma zapisala zdravnica Orehek Kirbiševa in dodala, da je po mnenju podpisnikov to "primer, kako se kadruje v javnem sektorju in verjetno še kje, kjer ima glavno besedo politika".

Celjski svetniki o novi direktorici 18. junija Izvolitev Obrulove na tajnem glasovanju sveta javnega zavoda je sicer v slednjem že izzvala odstop obeh predstavnikov delavcev ZD in predstavnice uporabnikov oz. Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Naslednja seja mestnega sveta celjske občine je predvidena za 18. junij, na njej pa bodo svetniki predvidoma odločali tudi o imenovanju Obrulove za poslovno direktorico ZD Celje, so pojasnili na celjski občini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin