SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

FOTO: Celjska galerija na prostem v znamenju EuroBasketa 2013

3

termometer

Ob prazniku Mestne občine Celje, 11. aprilu, se knežje mesto ob Savinji že po tradiciji spremeni v veliko urbano galerijo na prostem.

Otroci in mladi iz celjskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter obeh mladinskih centrov so letos spet poživili mesto s poslikavami številnih jumbo panojev v mestu.

Mladi so se letos s poslikavami predstavili na temo EuroBasket 2013, ki bo septembra v Sloveniji, v Celju v dvorani Zlatorog pa bo svoje tekme v predtekmovalni skupini odigrala slovenska reprezentanca.

Vsako leto ta čas mesto oživi v mavričnih barvah. To umetniško ustvarjanje, ki predstavi misli in občutke mladih generacij, je v sedemnajstih letih povezalo več kot 4.150 mladih ustvarjalcev, 640 mentorjev ter množico slikarjev in kiparjev, ki ustvarjajo v mestu ob Savinji. Večina mentorjev, Mestna občina Celje ter podjetji Europlakat in Premena, ki zagotovita oglaševalni prostor na oglasnih panojih, v projektu sodelujejo že od vsega začetka, so ob tem spremljajočem dogodku prazničnih prireditev v Celju zapisali na Mestni občini Celje.

Letos so poslikave razobešene na 29 panojih po mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin