Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2015,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

begunci Žan Mahnič

Sobota, 24. 10. 2015, 13.32

8 let

Žan Mahnič predlagal rešitev po madžarskem vzorcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič je po obisku brežiške občine opozoril, da bi morali poslanci obseg begunske krize spoznati neposredno na meji in v tamkajšnjih prebežniških centrih.

Predsednik odbora za obrambo in poslanec SDS Žan Mahnič je v izjavi za medije povedal, da se vse bolj kot rešitev zdajšnjega stanja pojavlja do zdaj prepovedana beseda ograja. Ta postaja vse bolj realna, namreč ob zeleni meji bi morali postaviti ograjo in za migrante določiti vstopne točke v državo po madžarskem vzoru, je pojasnil.

Dodal je, da bo dal tudi pobudo za sklic terenske seje odborov za obrambo, notranje zadeve in zdravstvo, kajti poslanci lahko le na terenu samem dojamejo resnično stanje in potrebe.

Poslanci lahko po njegovih besedah poleg tega, da sprejmejo zakonodajo, ki bo vojski dala večja pooblastila, pomagajo tudi tako, da posredujejo pri ustreznih službah, da zagotovijo dovolj razkužilnih sredstev.

Spremembe zakona o policiji Sprejeti bi morali tudi spremembe zakona o policiji, Slovenija pa bi morala tudi čim prej sprejeti pomoč, ki jo ponujajo države višegrajske skupine ter Nemčija in Avstrija, oz. pomoč, ki jo je vlada v preteklosti nespametno zavrnila, je med drugim še povedal Mahnič.

Brežiški župan: vlada upošteva predloge lokalne skupnosti Brežiški župan Ivan Molan je poudaril, da so se stvari v občini začele po obisku državnih predstavnikov in nekaterih veleposlanikov spreminjati, država pa je začela upoštevati predloge lokalne skupnosti.

Napovedal je še, da bodo stanje v občini v nekaj dneh spravili pod nadzor, in še dodal, da bi se morali vsi v državnem zboru in vladi poenotiti ter z EU in s Hrvaško doseči dogovor, ki bo končal zdajšnjo agonijo migrantov in lokalne skupnosti.

Od predsednika vlade Mira Cerarja pa je po njegovem petkovem obisku v brežiški občini dobil zagotovila, da bodo v kratkem uredili železniški prevoz po vzorcu, ki ga zahtevajo na brežiški občini, da bodo v prizadetih vaseh poskrbeli za higieno in da bo vlada nastopila odločneje, je še navedel Molan.

Ne spreglejte