SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zalar: "Policija v primeru 'koroške deklice' dela vse, kar je mogoče"

4

termometer

Policija "po zagotovilih, ki mi jih daje, dela vse, kar je mogoče, da deklico najde."

"Verjamem, da ji bo to tudi uspelo," je o primeru "koroške deklice" v odgovoru na poslansko vprašanje dejal minister, ki opravlja tekoče naloge notranjega ministra, Aleš Zalar. Poudaril je tudi, da policiji polno zaupa.

Poslanca SDS Mira Petka je namreč zanimalo, ali so pristojni organi po mnenju ministra v primeru omenjene deklice naredili dovolj.

Zalar v zvezi s primerom zahteva pojasnila generalnega državnega tožilca Glede navedb nekdanje tožilke slovenjegraškega okrožnega tožilstva Aleksandre Štiblar, da slovenjgraško tožilstvo v navedem primeru ni odigralo svoje vloge, je Zalar povedal, da je v zvezi s tem zahteval pojasnila generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ki pa podatke o primeru še zbira. Zalar pričakuje, da bo na podlagi zaprosila dobil celovito informacijo o ugotovitvah, je pa sicer preverjanje pravilnosti ravnanja tožilstva v omenjenem primeru po njegovih navedbah predvsem v rokah tožilske stroke same.

Sodišče deklico dodelilo materi, oče pa je ni želel izročiti Primer takrat triletne deklice iz Raven na Koroškem je javnosti postal znan novembra lani, ko so mediji objavili novico, da želi sodišče deklico, katere starša sta se ločila, dodeliti materi in to kljub temu, da je Center za socialno delo Ravne na Koroškem sodišče opozoril, da policija v zvezi s tem preiskuje sum spolne zlorabe deklice.

Ne glede na to je sodišče deklico vrnilo materi, kar pa se dejansko ni zgodilo. Oče namreč deklice ne želi izročiti in jo je skril, zaradi česar je od junija v priporu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin