SiolNET. Novice Slovenija
9,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj v Tarči niso predstavili uradnih podatkov o Golobovih prejemkih?

9,75

termometer

"Minister Hojs je še mojo mamo prepričal. Tukaj je moja plačilna lista, ko sem še bil predsednik uprave, 7.000 neto dobim na račun," je v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija trdil nekdanji predsednik uprave GEN-I Robert Golob, čeprav uradni podatki Ajpesa kažejo, da je leta 2020 prejel 214 tisoč evrov neto, kar znaša 17.800 evrov neto na mesec. Če preračunamo, bi to znašalo 428 tisoč evrov bruto letno oziroma 35.600 evrov bruto na mesec. Zakaj teh uradnih podatkov, pod katerimi je podpisan Robert Golob sam, v Tarči niso predstavili, ni jasno.

Notranji minister Aleš Hojs je v oddaji vztrajal, da je Robert Golob, ki bo na parlamentarnih volitvah nastopil kot predsednik Gibanja Svoboda, kot predsednik uprave GEN-I povprečno prejel 45 tisoč evrov bruto na mesec, voditeljica Erika Žnidaršič pa mu je ugovarjala: "Gospod, tam je plačilna lista."

Na voditeljico oddaje Eriko Žnidaršič smo zato naslovili vprašanje, zakaj niso predstavili uradno objavljenih podatkov, ki kažejo, da je Golob v letu 2020 na tem položaju prejel več kot 214 tisoč evrov neto. Za odziv smo prosili tudi urednika oddaje Boštjana Kogovška in vršilko dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa Jadranko Rebernik. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. 

Ob tem velja poudariti, da so novinarji dolžni predstaviti objektivne informacije, neodvisne od izjav posameznikov.

Po podatkih Ajpesa so bili prejemki uprave GEN-I in Goloba leta 2020 takšni: 

pLAČA | Foto: posnetek zaslona/Revija Lady Foto: posnetek zaslona/Revija Lady

Peter Jančič Siol Plus Golobja plača antifašistične borbe Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Šarec, Fajon, Mesec, Brazušek. Novice Ali vas te meritve moči strank ne spominjajo na države tretjega sveta? Marjan Šarec, Luka Mesec; Alenka Bratušek Novice Pismo o Golobu: zakaj Šarec, Mesec in Bratuškova molčijo? Robert Golob Novice Pismo šefom strank KUL o Golobu: Šok je bil tako velik, da je sistem razpadel #video

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin