Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
8.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

stanovanjski kredit advertorial Banka SKB Generali zavarovanje

Sreda, 15. 11. 2017, 8.11

2 meseca, 1 teden

Zakaj ni dovolj, če zavarujemo samo kredit?

Vsebino omogoča Banka SKB

Najem stanovanjskega ali večjega gotovinskega kredita je ena večjih življenjskih odločitev, ki jih moramo sprejeti z največjo mero odgovornosti.

dom stanovanje nepremičnina kredit posojilo | Foto:

Dolgoročni krediti nam omogočijo uresničitev velikih sanj, a se z njimi tudi zavežemo, da bomo dolgoročno zmožni odplačevati glavnico. Misel na to, kje bomo čez 10, 20 ali 30 let, je včasih kar malce srhljiva.

Življenje, tako nepredvidljivo, kot je le lahko, ima včasih z nami povsem drugačne načrte. Radi bi poskrbeli za redne dohodke, da bomo lahko vsa ta leta brezskrbno odplačevali kredit. Ko z banko podpišemo pogodbo o najemu kredita, nas kljub temu, da moramo urediti zavarovanje kredita, lahko skrbi morebitna finančna stiska, če kredita ne bi mogli več odplačevati.

Zavarovanje kredita je zaščita banke

denar, stroški, finance | Foto: Zavarovanje kredita pri zavarovalnici je namenjeno zaščiti banke, če mi ne bi bili več sposobni odplačevati kredita. Terjatev banke se v tem primeru prenese na zavarovalnico.

Življenjsko zavarovanje pa ščiti kreditojemalca

Nihče si ne želi, da bi neplačani dolgovi bremenili naše najdražje, ki bi prevzeli neplačan del kredita, če bi se nam kaj zgodilo.

Poleg skrbi, kako bomo zmogli vsak mesec plačati mesečni obrok, je to glavna skrb ob najemu kredita, zato moramo nujno poskrbeti za zavarovanje kreditnih obveznosti. To lahko storimo z življenjskim zavarovanjem kreditojemalca stanovanjskega kredita.

To zavarovanje je namenjeno poplačilu preostanka kreditnega dolga banki, če kreditojemalec umre.

Rešitev neprijetne situacije

Manager. Podjetnik. Šef. | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Jure se je po nekaj letih redne službe v računalniškem podjetju odločil, da bo začel iskati čisto svoj dom. V ta namen je za polovico vrednosti stanovanja najel kredit, ostalo je plačal iz prihrankov, seveda so levji delež prispevali tudi starši. Vmes je postal oče. Po nekaj letih odplačevanja kredita ga je doletela težka bolezen in je bil pol leta priklenjen na posteljo, povsem nezmožen dela.

Če ne bi sklenil življenjskega zavarovanja kreditojemalca, potem v tem času ne bi mogel odplačevati rednih mesečnih kreditnih obveznosti. Ker se je ob podpisu kreditne pogodbe zavedal tveganja, je sklenil življenjsko zavarovanje, sicer bi verjetno moral svojo nepremičnino prodati in si poiskati novo, vendar gotovo začasno rešitev.

Brezskrbna prihodnost

družina počitek dom jesen | Foto:

Ob najemu stanovanjskega kredita potrebujete zagotovilo, da ga boste ne glede na življenjske dogodke lahko odplačali sami brez ogrožanja finančnega stanja svojih najbližjih.

Banka SKB je v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI pripravila življenjsko zavarovanje kreditojemalca stanovanjskega kredita. Tako v primeru prezgodnje smrti odplačilo kredita ne bo bremenilo dedičev kreditojemalca.

Različna osebna in premoženjska zavarovanja GENERALI je mogoče skleniti kar v poslovalnicah banke SKB.

Zavarovalno kritje pri življenjskem zavarovanju kreditojemalca stanovanjskega kredita je odvisno od paketa, ki ga izberemo, in lahko vključuje:

  • zavarovanje za primer smrti (zavarovalnica krije plačilo preostalega dolga kredita);
  • dodatno zavarovanje za primer popolne trajne delovne nezmožnosti zaradi bolezni ali nezgode (zavarovalnica krije plačilo preostanka dolga kredita);
  • dodatno zavarovanje za primer začasne popolne delovne nezmožnosti zaradi bolezni ali nezgode (zavarovalnica začne plačevati mesečne anuitete kredita, skladno z zavarovalnimi pogoji).

Informativni izračun življenjskega zavarovanja kreditojemalca z mesečno zavarovalno premijo:

Za kredit v vrednosti 30 tisoč evrov z ročnostjo 10 let (toliko traja tudi zavarovanje) bomo plačevali premijo v vrednosti od 11,33 evra za osnovni paket, do 18,04 evra za paket, ki vključuje vsa tri kritja.

 

Brez službe: SKB in GENERALI priskočita na pomoč

Pri banki SKB je mogoče skleniti tudi zavarovanje za primer brezposelnosti kreditojemalca.

denar | Foto: Če izgubite službo, zavarovalnica GENERALI poskrbi za vašo finančno varnost in vam omogoči nov začetek z dogovorjenim mesečnim nadomestilom, ki ga izplačuje do meseca nastopa nove zaposlitve oziroma največ 12 mesecev.

Zavarovalna premija je izračunana na podlagi višine mesečnega nadomestila, ki lahko znaša največ tisoč evrov. Če ostanete brez zaposlitve, zavarovalnica začne naslednji mesec po vaši prijavi na Zavodu za zaposlovanje mesečno izplačevati dogovorjeno mesečno nadomestilo.

Ne spreglejte