SiolNET. Novice Slovenija
4,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Viator & Vektor: Pavček in soobtoženi oproščeni #video

4,32

termometer

Sodišče je danes vse obtožene v zadevi Viator & Vektor, med drugim nekdanjega prokurista družbe Viator & Vektor Logistika Petra Pavčka in njegovega očeta Zdenka Pavčka, nekdanjega predsednika uprave Skupine Viator & Vektor, oprostilo obtožb o zlorabi položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju. Za očitano kaznivo dejanje ni bilo dovolj dokazov.

Peter Pavček je bil tako oproščen očitka, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, ko je konec maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje, Zdenko Pavček pa očitka, da je sinu pomagal pri zlorabi položaja. 

Zdenko Pavček Posel danes Pavček zanikal očitke o oškodovanju Viator & Vektor Logistike

Sodišče: Šlo je za pobot terjatev

Sodišče je namreč ugotovilo, da je šlo v tem primeru za pobot terjatev, ki jih je imel Izletnik do Viator & Vektor Logistike in Skupine Viator & Vektor.

Očitka o pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja sta bila poleg Pavčkovih oproščena še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak in predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič.

Nekdanji predsednik uprave Skupine Viator & Vektor Zdenko Pavček Nekdanji predsednik uprave Skupine Viator & Vektor Zdenko Pavček Foto: Matej Leskovšek

Novice Nekdanji prvi mož Viator&Vektor: Rotisove proizvodne zmogljivosti so bile dovolj za otroški avtomobilček Posel danes Interesa za kompleks Viator & Vektorja na Rudniku zaenkrat ni

Obtoženi so sicer na predobravnavnem naroku in v glavni obravnavi večkrat zanikali, da bi storili očitana kazniva dejanja oz. komurkoli pridobili premoženjsko korist. Sojenje za očitana kazniva dejanja se je s predobravnavnim narokom v Ljubljani začelo decembra lani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 192
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin