SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za vpis v srednje šole se je prijavilo 18.578 kandidatov

3

termometer

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na svoji spletni strani objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole.

Do 5. aprila, ko se je iztekel rok za prijavo, se je na 22.905 razpisanih mest za vpis novink in novincev prijavilo 18.578 (lani 18.416) kandidatk in kandidatov, so sporočili z omenjenega ministrstva. Po podatkih ministrstva za izobraževanje se je v programe nižjega poklicnega izobraževanja do 5. aprila prijavilo 353 (lani 323) kandidatov, v programe srednjega poklicnega izobraževanja 3280 (lani 3147) kandidatov, v programe srednjega strokovnega izobraževanja 8052 (lani 7554) kandidatov in v programe gimnazij 6893 (lani 7392) kandidatov. Na spletni strani ministrstva je objavljena tudi informacija o stanju prijav na današnji dan oziroma ažurna informacija o številu prijavljenih po posameznih šolah. Povezava do te informacije omogoča uporabniku spremljanje ažurnega stanja prijav na posameznih šolah, so sporočili z ministrstva.

Kandidati lahko prijavnico do 10. maja prenesejo na drugo srednjo šolo Vsi kandidati, ki so prijavnico oddali v roku, jo lahko najkasneje do 10. maja prenesejo na drugo srednjo šolo ali v drug program na isti šoli, če menijo, da je to za njih ustrezneje, in si bodo na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo.

Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. Kandidatom svetujemo, da se o prenosu prijave predhodno temeljito posvetujejo predvsem s starši in svetovalnimi delavci na osnovni ali srednji šoli.

O morebitnih omejitvah vpisa v posameznih programih bodo prijavljeni kandidati seznanjeni najkasneje do 31. maja, so še zapisali na ministrstvu.

Razpis za vpis v srednješolske programe za šolsko leto 2013/2014 je ministrstvo za izobraževanje objavilo 22. januarja. Skupaj je vpisnih mest več kot lani, nekoliko pa je manjše število mest za splošne in strokovne gimnazije. Osnovno šolo letos zaključuje 17.640 učencev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin