SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za polovico šolarjev zadnji dan zimskih počitnic

1

termometer

Za polovico slovenskih šolarjev je danes zadnji dan enotedenskih zimskih šolskih počitnic.

Ker letos potekajo znova v dveh delih, so se na počitnice najprej odpravili učenci in dijaki z vzhoda države. Zdaj se na počitnice odpravljajo še tisti z zahoda. V tem času so po vsej državi številne, marsikje brezplačne dejavnosti za mlade.

Letos so zimske počitnice znova v dveh delih V šolske klopi bo v ponedeljek znova sedlo 75.055 osnovnošolcev in 36.569 dijakov z Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske regije. Letos so zimske počitnice znova v dveh delih, ker se je tako odločilo ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, ki je s pravilnikom o šolskem koledarju za osnovne šole zimske počitnice vrnilo na stanje pred letom 2010.

V času počitnic potekajo številne, tudi brezplačne dejavnosti za otroke in mladino. Tako so se na primer mariborski osnovnošolci lahko brezplačno zabavali v Domu ustvarjalnosti mladih, kjer je tamkajšnja zveza prijateljev mladine med drugim pripravila modelarsko delavnico.

Celjski otroci, osnovnošolska in srednješolka mladina ter študenti so se udeležili različnih brezplačnih športnih dejavnosti, denimo plavanja, drsanja, kegljanja in badmintona. V celjski občini si namreč želijo, da otroci in mladi v čim večjem številu izkoristijo to možnost in tako naredijo "nekaj dobrega za svoje zdravje v zimskih počitnicah".

Zveza Sonček pa je tudi letos organizirala zimske počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo in otroke z in brez posebnih potreb. Počitnice so potekale v Centru Sonček Vrtiče v Zgornjih Vrtičah in na pohorskem smučišču.

Tudi na Dolenjskem so pripravili pester počitniški program.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin