SiolNET. Novice Slovenija
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za ošpicami v Mariboru zbolel še dojenček #video

0,68

termometer

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor se zdravi dojenček z ošpicami, poroča časnik Večer. V stiku je bil z moškim, ki je pripotoval iz Srbije in zbolel za ošpicami, proti katerim ni bil cepljen. Na mariborski izpostavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so primer potrdili.

Kot navaja Večer, so bili na NIJZ o pojavu ošpic pri dečku obveščeni v soboto. Deček je star eno leto in je bil v stiku z moškim, ki so ga obravnavali pred slabima dvema tednoma.

Norice, vodene koze Novice V Mariboru prvi letošnji primer ošpic

Po obravnavi moškega z ošpicami pred dvema tednoma so ugotovili, da je bil deček z njim v stiku, zato so ga takrat tudi cepili proti ošpicam. Predhodno deček ni bil cepljen, saj še ni bil dovolj star za izvedbo cepljenja po programu. A cepljenje po stiku z ošpicami pri njem ni vzpostavilo pravočasne zaščite, so za Večer navedli na NIJZ. Kot dodajajo, deček ne obiskuje vrtca.

ošpice Novice V Srbiji zaradi ošpic umrlo 13 ljudi

"Med vikendom je epidemiolog v pripravljenosti identificiral 57 kontaktov znotraj družine in zdravstvene službe. Vse kontakte smo pregledali in izvedli ustrezne preventivne ukrepe. Z izvedenimi ukrepi smo možnosti za nadaljnje širjenje ošpic maksimalno omejili," pravijo na NIJZ.

Norice, vodene koze Novice Štiriletnik že šesta smrtna žrtev ošpic v Srbiji

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Majsla / 29.05.2018. ob 15:23 0 0

    Današnji zdravniki sploh ne poznajo več ošpic in tudi laboratorijsko jih težko prepoznajo. Lansko leto so norice v najbolj odmevnem primeru zamenjali za ošpice. Klicalu so vse, ki so bili takrat v kontaktu z obolelim, jih cepili ... Svoje zmote niso objavili. Tako da, vse to z ošpicami je čudno???

    0 0
delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin