SiolNET. Novice Slovenija
4,42

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Z velikodušno gesto bo otrokom polepšal poletje

4,42

termometer

Prikolica v kampu
Počitniško prikolico v Rabcu bo septembra za teden dni napolnil otroški smeh. Foto: Facebook

Kako malo je včasih potrebno, da razveselimo pomoči potrebne, je tokrat dokazal 33-letni Tjan Sodin. Svojo počitniško prikolico v hrvaški Istri bo za teden dni odstopil otrokom, ki o morskem oddihu lahko le sanjajo.

Tjan Sodin iz kraja Socka pri Vojniku je lastnik počitniške prikolice, ki jo ima čez poletno sezono postavljeno v Rabcu v hrvaški Istri. Sredi dopustovanja se je domislil, da bi svoje poletno prebivališče za teden dni odstopil tistim Slovencem, ki si dopusta na morejo privoščiti. K temu ga je spodbudil podatek, da bo kar četrtina gospodinjstev letos ostala doma.

avtomobil počitnice Novice Vsako četrto gospodinjstvo pri nas si ne more privoščiti dopusta

Ponudbo s fotografijami prikolice je objavil na svojem profilu na Facebooku. Zapisal je, da družini, ki si letos zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne more privoščiti dopusta, podarja enotedensko bivanje s plačano turistično takso. Da na dopustu res ne bodo imeli nobenih stroškov, jim bo napolnil tudi hladilnik in s tem vsaj malo polepšal poletje.

Prejel več kot 700 povpraševanj

Objava je bila takoj deležna velikega zanimanja javnosti, saj je ponudbo delilo 14 tisoč ljudi, všečkalo deset tisoč ljudi, Sodinovo dobrodelnost pa s pozitivnimi komentarji pospremilo več kot 2.600 uporabnikov Facebooka.

Sodin je v le nekaj dneh prejel okoli 700 povpraševanj, za katerimi so stale različne pretresljive zgodbe. Naredil je izbor 50, po njegovem mnenju najbolj upravičenih prosilcev za dopustovanje v njegovi prikolici.

Na koncu se je odločil, da letovanje omogoči varovancem društva Materina dušica za otroke Mala hiša Pilštanj iz Lesičnega na Kozjanskem, ki pomaga socialno ogroženim otrokom in otrokom s težavami. V Rabac bo tako odpotovalo sedem otrok, starih od pet do 15 let, ki jih bosta spremljala dva odrasla.

Sodinu so se pridružili številni drugi

Nad velikodušno ponudbo 33-letnika so bili navdušeni tudi številni drugi dobrotniki. V podjetju VIP avtomobili bodo izbrancem plačali strošek goriva do Rabca, uprava kampa Oliva jim bo podarila izlet z ladjo, lastnik tamkajšnje picerije pa jih vabi na pico. Nekaj uporabnikov Facebooka bo izbrancem podarilo denar za sladoled, eden je celo ponudil nakup tedenske vinjete.

Sodin bo akcijo koordiniral sam. Obljublja, da bodo vsi prispevki prišli v prave roke. Če bi še kdo želel otrokom polepšati morski oddih, lahko denar nakaže na TRR: SI56 6000 0000 0039 744, ki je v lasti društva Mala hiša Pilštanj.

Želi si, da bi njegovi pobudi sledilo še več lastnikov počitniških kapacitet, ki jih ne uporabljajo vso poletno sezono.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • ibego11 / 13.08.2019. ob 13:36 +5 - 1

  Pohvalno ni kaj,vidim da dobrota pri nas še ni izumrla.Samo da nebodo mislili politiki,da spadajo v to kategorijo,namreč oni skrbijo samo za sebe in svoje tesne prijatelje.

  +5 - 1
 • asmodis1 / 13.08.2019. ob 15:31 +3 - 1

  Lepo od človeka ,ki je ponudil kampiranje družini .Nekaj dni nazaj sem nekje prebral ,da si lahko tričetrt Slovencev lahko privošči deset dnevne počitnice na morju .To je ena velika laž .

  +3 - 1
 • Mira / 14.08.2019. ob 08:41 +1 0

  Če ne gre za samopromocijo, je to lepa gesta. Pri številkah sem pa zelo skeptična. Veliko Slovencev ima na obali, seveda predvsem hrvaški, vikende ali prikolice. Kako pa lahko ugotovijo, kdo je bil na počitnicah pri prijateljih, sorodnikih, sosedih, pa naj bodo revni ali bogati. Dvomim, da Hrvaške agencije poročajo o vseh prijavah Slovencev pri njih. Poleg tega dopust ne pomeni, da si nekje točno deset dni, kot je bilo to v socializmu. Mnogi se kam odpeljejo samo za konec tedna.

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin