SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z naslednjo premijo 15 evrov manj za dopolnilno zavarovanje

4

termometer

Na seji nadzornega sveta Vzajemne so člani potrdili predlog uprave, da zavarovalnica pri obračunu naslednje premije zavarovancem omogoči plačilo 15 evrov manj za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

To pomeni, da bodo njeni zavarovanci v novembru za to zavarovanje plačali le 12,62 evra premije. Za Vzajemno to predstavlja 12 milijonov nižje prihodke do konca leta.

Nadzorni svet je imel 21. oktobra sejo, na kateri je obravnaval poslovanje Vzajemne v letošnjem letu. Glede na to, da je Vzajemna tudi po znižanju premije s 1. marcem za en evro (z 28,62 na 27,62 evra) zabeležila nižje odhodke za zdravstvene storitve od načrtovanih, se je skladno s svojim poslanstvom odločila da svojim zvestim zavarovancem z naslednjim plačilom omogoči 15 evrov manjšo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, to je 12,62 evra. Praviloma bodo to zavarovanci občutili pri novembrskem plačilu premije (npr. trajniki), zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih inštrumentov pa se lahko zgodi, da bo v posameznih primerih poračun izveden v decembru (npr. položnice) oziroma v letu 2015, če zavarovanci plačujejo letno ali polletno premijo. Prvič je Vzajemna zvestim zavarovancem nižje plačilo omogočila že lani, tako da je to drugi tovrstni poračun za njene zveste zavarovance (skupni učinek v višini 24 milijonov evrov).

Aleš Mikeln, predsednik uprave, je na novinarski konferenci povedal, da Vzajemna novembra praznuje že 15. obletnico. V Sloveniji je doslej edina vzajemna zavarovalnica, medtem ko so v tujini precej uveljavljene in imajo še posebej pomembno vlogo na področju zdravstvene in socialne varnosti. Značilnost vzajemnih družb je, da poslujejo nepridobitno, kar pomeni, da ustvarijo le toliko presežka, kot je potrebnega za stabilno poslovanje, varnost zavarovancev in razvoj. Vsa ostala presežna sredstva pa vzajemne družbe uravnavajo tako, da imajo od tega korist zavarovanci. Vzajemna tako zadnji dve leti po zgledu uglednih tujih zavarovalnic v poslovanju in odločitvah upošteva predvsem interes zavarovancev. Sicer pa uprava napoveduje, da bo Vzajemna 15. obletnico obeležila na način, da bodo ob zaključku leta različnim zdravstvenim ustanovam po Sloveniji s finančnimi sredstvi pomagali pri nakupu zdravstvene opreme.

Novost v ponudbi: zavarovanje za pomoč na domu

Uprava Vzajemne je napovedala tudi novost v ponudbi, in sicer zavarovanje Pomoč na domu, ki ga bodo zavarovancem predstavljali v prihodnjih tednih. Oblikovali so ga na način, da bo pokrivalo predvsem potrebe aktivnega prebivalstva po kratkotrajni oskrbi na domu. Zavarovanje bo tako zagotavljalo pomoč in asistenco na domu, če zavarovanec zaradi bolezni ali nezgode ne bo zmožen opravljati običajnih dnevnih opravil, kar vključuje vse od gospodinjskih opravil do priprave obrokov, nakupovanja, prevozov in drugo. V primeru, da bo zavarovanec potreboval oskrbo ali pomoč na domu, bo poklical na brezplačno telefonsko številko Vzajemne. Če bo do oskrbe upravičen, mu bodo v Vzajemni nemudoma organizirali pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potreb in vsakodnevnih opravilih. Obenem bodo imeli zavarovanci, ki bodo upravičeni do oskrbe na domu, možnost do 24-urnega telefonskega dostopa do zdravnika in tako dalje. Zavarovanje bodo lahko sklenile osebe od 18. do 74. leta starosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin