SiolNET. Novice Slovenija
4,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Minister Vrtovec razkril pomembne novosti v javnem potniškem prometu

4,16

termometer

Jernej Vrtovec
Minister Jernej Vrtovec je predstavil novosti v javnem potniškem prometu. Foto: Daniel Novakovič/STA

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes napovedal bistveno večje ugodnosti na področju vozovnic in ponudbe javnega potniškega prometa.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na današnji novinarski konferenci predstavil novosti na področju vozovnic in ponudbe javnega potniškega prometa na podlagi sprememb zakona o prevozih v cestnem prometu. S 1. septembrom se namreč sistem subvencioniranih vozovnic za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih bistveno spreminja.

"Za nespremenjeno ceno upravičencem ponujamo bistveno večje ugodnosti. Obenem zelo poenostavljamo celoten sistem vozovnic, enostavnejši bo tudi postopek za nakup. Upravičenci do subvencioniranih vozovnic bodo od 1. septembra imeli na voljo mesečno ali letno vozovnico Slovenija. Tako kot doslej jim bo omogočila potovanja od doma do šole, poleg tega pa bodo v prostem času lahko brez omejitev potovali na vseh relacijah medkrajevnega javnega prevoza potnikov v Sloveniji," je dejal minister Vrtovec. Vozovnica torej ne bo več relacijska, ampak bo veljala za linije na območju celotne države.

Tom Fux Toyota Avtomoto Mojster avtoposla: Ljubljančan odgovoren za 40 milijard evrov

Poenostavitev za tiste, ki so imeli več vozovnic

Predstavitev novega dvopodnega vlaka Foto: Ana Kovač Minister Vrtovec je poudaril, da so s takšno poenostavitvijo sistema zagotovili, da bodo lahko dijaki in študentje z isto vozovnico potovali v primerih, ko ima izobraževalni zavod programe na različnih lokacijah, na prakso, ki je pogosto v drugem kraju, kot je šola, pa tudi na vse interesne dejavnosti v prostem času.

"Poenostavitev in pocenitev vozovnic bo koristila zlasti tistim, ki so zaradi različnih vzrokov imeli pravico do več vozovnic, ker so bivali na več naslovih, se izobraževali hkrati na dveh univerzah in podobno. Poenostavil se bo tudi nakup vozovnic, ker ne bo več treba izbirati vstopne in izstopne postaje. Tistim, ki bi se med šolskim letom preselili ali zamenjali izobraževalni zavod ali pa bi želeli spremeniti potek voženj in dodati novo postajališče, ne bo treba spreminjati vozovnice," je bil jasen minister Vrtovec.

Prispevek upravičenca za novo subvencionirano vozovnico ostaja enak, in sicer 25 evrov za mesečno vozovnico in 200 evrov za letno vozovnico. Registrirani športniki bodo za mesečno vozovnico prispevali 20 evrov, za letno pa 160 evrov. Veljavnost letnih vozovnic bo 12 mesecev, ne le za šolsko leto, kakor je veljalo doslej.

Šolarji Novice Vlada spremenila odločitev: Starši brez PCT ne bodo ostali pred vrati vrtcev in šol

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin