SiolNET. Novice Slovenija
2,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada spremenila odločitev: Starši brez PCT ne bodo ostali pred vrati vrtcev in šol

2,49

termometer

Šolarji
Foto: Bor Slana

Vlada je na nocojšnji dopisni seji dopolnila odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Dopolnitev se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT) za starše oziroma tiste, ki pripeljejo otroka v vrtec, v razrede prve triade osnovne šole, v osnovne šole s prilagojenim programom in v zavode za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, zanje namreč izjemoma ne velja pogoj PCT. Dopolnitev odloka začenja veljati v torek.

Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo, na primer ob uvajanju otroka-novinca v vrtec, na pogovorne ure ali roditeljske sestanke, pa vselej velja tudi pogoj PCT.

Kot pojasnjujejo v Uradu vlade za komuniciranje (Ukom), je dopolnitev odloka posledica "posebne situacije v vrtcih in šolah, ki pomeni vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in traja le kratek čas".

Na ministrstvu za izobraževanje so sicer danes pojasnili, da morajo vsi, ki vstopajo v katerikoli vzgojno-izobraževalni zavod, izpolnjevati pogoj PCT, da pa izpolnjevanje pogoja ni potrebno, če otroka prevzamejo pred vhodom vrtca. A so si, kot kaže, pozneje premislili in to spremenili.

Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec in minister za zdravje Janez Poklukar sta sicer na petkovi novinarski konferenci zagotavljala, da za svojce vrtčevskih otrok za vstop v vrtec ne bo preverjanja pogoja PCT, morajo pa nositi maske in upoštevati higienska pravila.

Šola šolarji učenci Novice Starši brez PCT bodo ostali pred vrati vrtcev in šol. Skupnost vrtcev: To je nemogoče!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin