Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
7.14

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

56

Natisni članek

gneča Bežigrad zdravstveni dom

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 7.14

1 leto, 3 mesece

Od torka imajo v ZD Bežigrad prednost starejši od 65 let in kronični bolniki #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

56

V bežigrajski enoti Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana so danes začeli pripravljati seznam bolnikov, starih nad 65 let, in kroničnih bolnikov. Njihovo opredeljevanje bodo začeli predvidoma v torek, so sporočili iz ZD Ljubljana. Zjutraj je bilo pred bežigrajsko enoto sicer okoli 30 ljudi, ki za nov sistem opredeljevanja niso vedeli.

V enoti Zdravstvenega doma Ljubljana Bežigrad so se namreč odločili za nov sistem opredeljevanja bolnikov, saj so bile prejšnji teden pred enoto dolge vrste, v katerih so posamezniki čakali na možnost, da bi se opredelili pri dveh novih družinskih zdravnicah, ki začenjata delo v tej enoti. Tako so se odločili, da bodo bolnike na opredelitev vabili, prednostno bodo klicali najbolj ranljive skupine, ki so izgubile zdravnika v enoti Bežigrad.

V torek na vrsti starejši in kronični bolniki

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so danes v ambulantah začeli pripravljati seznam bolnikov, starih nad 65 let, in kroničnih bolnikov. Njihovo opredeljevanje bodo začeli predvidoma v torek, ko pridobijo sezname in jih uskladijo z že opredeljenimi bolniki v prejšnjem tednu. Že danes pa poteka opredeljevanje bolnikov, ki spadajo v to skupino in so poiskali zdravniško pomoč v enoti Bežigrad, kjer so imeli tudi že doslej izbranega osebnega zdravnika, so pojasnili.

Po njihovih navedbah je bilo zjutraj pred enoto Bežigrad okoli 30 ljudi, ki niso vedeli za nov sistem opredeljevanja, torej zanj niso slišali iz medijev, o njem prebrali na spletni strani ali videli obvestila na vhodnih vratih.

Novi zdravnici že precej zasedeni

V enoti ZD Ljubljana Bežigrad od 3. januarja delata dve dodatni zdravnici družinske medicine, ena v obsegu 0,6 programa ambulante družinske medicine in druga v polnem obsegu. Kot so danes pojasnili v zdravstvenem domu, ima ena zdravnica že več kot 900, druga pa nekaj več kot 600 glavarinskih količnikov. Ena je tako dosegla že polovico predvidene kvote opredeljenih oseb, ki je 1.895, druga, ki je v ambulanti družinske medicine zaposlena za 0,6 odstotka programa, pa tri četrtine.

Lokalne volitve 2022: Zoran Janković
Novice Kolaps ljubljanskega zdravstva, Janković na terenu pomirjal ljudi #video
ZD Bežigrad
Novice Pred ZD Ljubljana Bežigrad gneča zaradi vpisa neopredeljenih bolnikov
Ne spreglejte